warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka
3 bilder

Allround häst

85 000 kr

Vi har nu bestämt oss för att kolla om det finns något intresse för våran SWB valack Corleone (e. Last Man’s Hope).

Corre som han kallas är född 2014 och är 184 cm i mankhöjd. Han är en väldigt stor kille så är därmed inriden ganska sent och något efter i utbildningen.

Corre har en jättestor och härlig personlighet och är verkligen rolig att jobba med varje dag. Han är dock otroligt valpig i hanteringen så han kräver väldigt mycket tålamod och en tydlig och bestämd ledare annars är det väldigt lätt att han tar över. Han glömmer ibland bort att han är stor och skulle gärna krypa upp i knäet om han fick så gäller att sätta tydliga gränser.

Han har tre väldigt bra gångarter och är väldigt ambitiös och lättlärd i ridningen. Det här är en häst som alltid vill göra rätt och hela tiden försöker vara ryttaren till lags. Trots sin storlek är han inte alls tungriden utan väldigt nätt, smidig & alert.

Han är verkligen en perfekt allround häst, men trots sin hoppstam tror vi att han kanske hade gjort sig något bättre inom dressyren. Han har en väldigt stor luftig galopp och är en otroligt tuff häst så fälttävlan i framtiden hade inte heller varit omöjligt. Han är dock rädd för vatten på marken i dagsläget så då krävs lite tid och rutin!

Går jättebra att rida ut på själv och i grupp och är trafiksäker. Kan i bland busa lite i galoppen men så länge man har bra balans är det inga problem!
Inga bockningar bara att kör lite med huvudet.

Vi är väldigt noga med vart han hamnar och att vi hittar rätt person till honom, det här är en väldigt speciell häst som kräver lite av sin ryttare. Han är ALLTID snäll men är mycket häst från marken så det krävs erfarenhet, ett ordentligt tålamod och konskvenstänk för att han ska hamna rätt. Alltså ingen först häst/övergångshäst utan kräver en rutinerad ryttare med unghästvana. Det här är en häst med mycket potential och med rätt ryttare och förutsättningar och tid kan han bli riktigt bra!

Kontakta för frågor, prisinfo och filmer

  • Spara

Säljes av Anna Gustafsson

Friends of Hästlycka

Hästlyckas tips för en trygg affär Betala aldrig i förskott och var vaksam om erbjudandet låter för bra för att vara sant. Fler tips