warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka
4 bilder, 1 videos

Nätt dressyrsto med fin gång och mycket kapacitet

100 000 kr

Jag träffade Rubia första gången när hon var bara några dagar gammal och redan då hade hon samma självklara och positiva uppsyn som hon har idag. Hon är social, älskar att vara med och utforskar gärna allt i sin närhet, dvs lämna inte en skottkärra utan uppsyn i hagen för då ”undersöker” hon den. Hon är lite (med glimten i ögat) störig men eftersom hon håller sig på någon magisk gräns så tycker jag det som en personlighet som är väldigt rolig och glad. Jag tror att hennes nästa ägare också måste uppskatta hennes egenheter för då kommer denne ha många skratt. Med detta sagt är hon absolut inget ”typiskt rött sto”, visst har hon åsikter men hon älskar att jobba och känner sig så himla till freds när hon har fått träna.

Rubia blev min när hon fyllt ett år. Varje dag kom hon springandes i hagen för att bli ryktad. Jag pysslade med henne så mycket de kommande två åren att inridningen nästan var klar när hon blev tre.

Vi tränade lagom och red mest i skog och mark. Hon gick treårstestet, för erfarenheten och startade sin första tävling när hon var fyra. Hon är snäll att klippa, sko, rida barbacka på, rida ut på, lasta och åka iväg med.
När hon var fem blev jag gravid och vi hann rida några tävlingar till, hon blev såklart lite spänd på tävling och behöver mer erfarenhet.

Jag har tränat på bra i perioder efter min son kom också, vi fick till ytterligare en tävling, men det blir inte samma satsning och kontinuitet.
Nu är min son tre, jag jobbar heltid och vi ska snart bygga hus och jag är väldigt stressad. Det är därför har jag bestämt mig för att sälja min lilla rubin. Hon vill mer och förtjänar någon som ger henne det. Det finns jättemycket kapacitet i henne till den som rider mjukt och följsamt.

Hon säljs billigare än tänkt då hon är helröntgad och då hittades närliggande kotor, dvs kissing spines på T12-T13-T14-T15, utöver det genomgick hon en besiktning utan anmärkning på något. Veterinären var själv förvånad över ”fyndet” då hon inte hade det minsta ont i ryggen. Jag har under hela hennes liv låtit en equiterapeut kollat henne och hon har aldrig haft ont, visst någon låsning efter bus i hagen men aldrig några problem med ryggen. Veterinären säger att detta aldrig behöver bli något då hon är åtta år nu och har tränats hårt i perioder utan problem. Jag har alltid ridit varierat med uteritt, tömkörning, dressyrträning och ibland lite hoppning och jag söker någon som vill fortsätta med det, inte för att den måste utan för att det är så den gör med alla hästar. Jag söker också någon som låter henne gå i hage med andra hästar och som lyssnar på henne. Görs detta får man tillbaka så mycket. Hon är en perfekt hobbydressyrhäst då hon är snäll i det mesta men har lite extra nerv, utstrålning och gång. Idag är hon i ok form, hon rids ca 5 dagar i veckan och är redo att börja träna LA program.

Som ni kanske redan har förstått på den långa annonsen så är hemmet och den rätta ryttaren väldigt viktigt.

Vänligen,
Andrea

  • Spara

Säljes av Andrea Håkansson

Friends of Hästlycka

Hästlyckas tips för en trygg affär Betala aldrig i förskott och var vaksam om erbjudandet låter för bra för att vara sant. Fler tips