warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka
5 bilder

Stoföl med lyxstam Swb Kane 1392 - Master 850

80 000 kr

Masters Rouge Dream 46 “Musslan”
Kane 1392 - Master 850
En häst för dig som vill ha det moderna blodet blandat med gammal svensk stam, hon kommer bli en perfekt tävlingshäst men har oxå en stam som är guld värd att avla vidare på.
Musslan är ett mycket trevligt och socialt stoföl, vaccination är påbörjad, hon är regelbundet verkad och avmaskad. Har åkt transport, leds i grimma och grimskaft och kan stå uppbunden. På nätterna står hon i egen box och går i en flock i hagen på dagarna. Har pass och är försäkrad i agria.
Musslan är visad på fölvisning med poängen 8 7 6.5 8 7.5 med kommentarer: ädel, med god framåt bjudning och välbalanserad galopp, lite stum i koterna för dagen pga växtfas. Domare: Harald Jönsson

Musslans pappa är bruksbrovsvinnaren Kane 1392 ( Dream Boy – Krack C).
Info om Kane från Lövstas hemsida:
Kane har en taktmässig, aktiv, vägvinnande och framåtgripande skritt. Han har en schvungfull, vägvinnande, bärig, elastisk, reglerbar trav i uppförsbacke. Galoppen är bärig, luftig, rytmisk, med bra register.
Kane bedömdes under det svenska bruksprovet vara en harmonisk, samarbetsvillig, aktiv häst som arbetar genom kroppen, i uppförsbacke. Han tilldelades gångartspoängen 9,0 – 9,0 – 9,5 och blev bruksprovsvinnare 2019. Testryttarna berömde Kanes ridbarhet, med bra självbärighet och förmåga att variera steglängd.
Kane vann SWB Stallion Trophy som fyraåring med rekordpoängen 9,5 – 10,0 (totalt 97,5%) från testryttaren Charlotte Dujardin. Poängen var de allra högsta som delades ut under finalen av fyraårschampionatet under SWB Equestrian Weeks. Charlottes omdömen om hingsten var bland annat att han har en fantastisk balans, bärighet och ridbarhet – helt rätt för Grand Prix.
Kane kom tvåa med poängen 8,25 i sitt sportprov i Münster-Hahndorf i februari 2020

Musslans mamma heter Moulin Rouge är ur stolinje 46, hennes mor P.Angelica har lämnat en godkänd hingst (P.Garonne Marco, född 1991) Hon har avelsvärdebokstav B höjd till E, i fyra generationer bakåt har stona avelsvärdebokstäver B B A AB.
Moulin Rouge har lämnat två avkommor.
Dexter Gordon *2012 e: Jazz har bla fått 9 på typ och 9 på traven på treårstestet
Masters Pearl *2019 e: Aideean 1346 fick 8.5 på typ 8 trav 8 galopp på fölvisning
Moulin Rouge far behöver nog ingen närmare presentation, då han är den berömda Master 850 som Kyra Kyrklund tävlade i många år och även där ligger det avelsvärdebokstäver bakom på stosidan. Morfar är Hertigen 505, mormors far är Indus 530
Master 850 har bland de högsta avelsindexen
Nu är Musslan redo för att hitta ett nytt hem där hon får vara den stjärna hon är med sin otroliga utstrålning, super temperament och fina gångarter k

  • Spara

Säljes av Elin Rose

Friends of Hästlycka

Hästlyckas tips för en trygg affär Betala aldrig i förskott och var vaksam om erbjudandet låter för bra för att vara sant. Fler tips