warning snapchat youtube instagram facebook tune chevron Quotes
Friends of Hästlycka
5 bilder, 1 videos

Stor kvalitetshäst för satsande ryttare

Kontakta för pris

Danthe BQ (SWB) född 2017 e: Dylan N, ue: Qalle 1046 är en lika snäll kille som han är stor. Han är idag ca 182 cm i mankhöjd och lever efter mottot “Är man stor måste man vara snäll”. Säljes dels på grund av att han egentligen är för stor för mig, dels på grund av att jag nyligen fått barn och inte kan ta hästen till den nivån han förtjänar och har talang för, samt att jag har fler uppfödningar hemma som tar sin tid.

Mycket trevlig, lugn och snäll individ som på grund av sin storlek blev inriden som 4-åring. Dessförinnan insutten, longerad och löshoppad som 3-åring. Visad som föl, redan då var han mycket stor men visade trots sin överbyggnad att det fanns fina gångarter att plocka fram då han hade bäst gångarter i sin klass. Moder Filippa BQ vann fölutställningen i Skaraborg 2004 och vann sedan även Riksfölsutställningen och blev Sveriges bästa föl 2004.

Danthe står sedan april hos ryttaren Jonas Pettersson i Skärv utanför Skara där han tränats och vidareutbildats i dressyren. Dessförinnan har han tränats regelbundet i hoppning för Amanda Staam och visat stor talang även för hoppning. Även riden ensam i skogen utan problem.

Han tar utbildningen mycket bra, är förtroendefull och även mycket snäll i hanteringen. Han är trots sin storlek inte tung, rör sig med tre mycket fina och lätta gångarter. Är stor men ändå lätt i kroppen och rör sig balanserat.

Blivit exteriörbedömd hemma på gården av Harald Jönsson som beskrev honom som en otroligt komplett och felfri häst med tre fantastiska gångarter, exteriör och temperament. En utseendemässigt och gångartsmässigt outstanding häst som behöver komma till en ryttare som kan ta honom upp i de höga klasserna, där han kommer synas i mängden. En häst som var för bra för att säljas till Högvakten i Stockholm, som var syftet med besöket. Därför säljs han som dressyrhäst men han har som sagt även talang för hoppning. I kondition och redo att ge sig ut på banorna med en satsande ryttare som kan ta tillvara på hans talang!

Säljes av uppfödaren.

Besiktigad 3 juli UA. Försäkrad i Agria. Aldrig varit skadad och har inga reservationer.

Fått sin vaccination och tänder kollade nyligen.

Vid seriöst intresse, kontakt med mig, uppfödaren via mail först då jag ofta har svårt att svara i telefon. Alt Sms på 0724 505080. Visas av Jonas och vid seriöst intresse kan kontakt förmedlas med honom vid frågor.

Anna_ringstrom@hotmail.com

Länk till videor:

https://m.youtube.com/shorts/kUGl2Q1dxow

https://m.youtube.com/shorts/YtbxkpcWBac

https://youtube.com/watch?v=UZE8UdQfUV8

Digitalt köpekontrakt Hästlycka
  • Spara

Annons av Anna Ringström

Friends of Hästlycka

Hästlyckas tips för en trygg affär Betala aldrig i förskott och var vaksam om erbjudandet låter för bra för att vara sant. Fler tips