warning snapchat youtube instagram facebook tune chevron Quotes
Friends of Hästlycka
4 bilder

Trevligt sto import Irland

35 000 kr

Här har ni Saoirses Star. Hon är ett irländskt fullblod på 6 år, 164 cm i manke och som importerades till Sverige i mitten av Januari. Hon har gått på löp på Irland men passade inte för det. Två registrerade lopp där hon inte presterade vad som önskas.
Vi köpte henne i juni som ridhäst till mig och mina döttrar men känner att vi tagit oss vatten över huvud. Hon är för svår för oss då hon är väldigt spänd och het när man kommer upp i sadeln. Vi känner att vi varken har tiden eller kunskapen att kunna vidareutbilda henne. Vi har inte möjligheten att erbjuda henne den arbetade tiden hon behöver.
Hon är väldigt snäll i all hantering så som spola, lasta, sko och hon är trafiksäker. Väldigt social och älskar att få uppmärksamhet. Går gärna med dig i hagen när du ska mocka den, man får nästan alltid ett välkomnande gnägg i hagen när man ska hämta in henne, hon kommer fram till dig i hagen eller till grinden. Väldigt härlig personlighet.
“Star” är en känslig häst både att rida och arbeta från marken. Hon är väldigt uppmärksam på röst och hjälper. Vi har arbetat henne mycket från marken med tömkörning och en del longering för att få henne uppmärksam på signaler och acceptera ett fast tygeltag. Det har skett stora framsteg i arbetet från marken. När man rider henne blir hon spänd och het och har svårt att slappna av. Hon gör inga dumheter utan vill springa ifrån arbetet. Vid uppsittning har hon svårt att stå still, men som också har blivit mycket bättre.
Star är en häst som verkligen vill göra rätt och har ett stort hjärta. Hon behöver skolas vidare i sitt markarbete men det krävs en erfaren och orädd ryttare med stort tålamod.
Tänderna kontrollerades i våras utan anmärkning. Gick igenom veterinärbesiktningen på klinik UA 25/5. Frisk och sund häst.
Hon rör sig trevligt och modigt. Hon är hoppad på Irland, film finns vid intresse att se. Vaken att rida ut på med sällskap men lugnare ensam. Ridit ut har inte vi gjort under tiden hon stått hos oss, men tidigare ägare har sagt till oss hur hon är. Vi tar promenader till fots i skogen och det älskar hon.
Går bra ihop med andra hästar, väldigt vänlig mot både hästar och människor. Varken hög eller låg i rang.
Hon var barfota runt om när hon kom till oss men nu är hon skodd fram och barfota bak.
Ett superfint sto som vi hoppas att någon med mer tid ser potential i, då har ni verkligen en vän för många år framöver.
Kul projekt för den som vill finslipa och forma sin egen häst till det som önskas av en.

Digitalt köpekontrakt Hästlycka
  • Spara

Annons av Margaretha Jarvin

Friends of Hästlycka

Hästlyckas tips för en trygg affär Betala aldrig i förskott och var vaksam om erbjudandet låter för bra för att vara sant. Fler tips