warning snapchat youtube instagram facebook tune

Tävling: 14 April Färs Härads RF

Agnes Dahlgren

Tävling: 14 April Färs Härads RF

Idag har Valle och jag tävlat igen! Vår andra tävling tillsammans (och min andra på fleera år), vi debuterade i LA och vet ni vad? Det blev en vinst!

Kan säga att jag var löjligt lycklig när jag satt i bilen påväg hem med den blågula rosetten i framrutan (gamla traditioner får inte brytas ;)). Så himla roligt och en bra självförtroendeboost!

Vi åkte iväg vid 8 i morse och jag måste säga att det knappt var jobbigt att gå upp när alarmet ringde 05.30 i morse. Allt tävlingsfix kvällen innan och på morgonen är ju typ lika roligt som själva tävlingen. Tycker det är så mysigt att stå ensam i stallet, lyssna på bra musik och knoppa, olja hovar, borsta svans osv. Idag sydde jag knoppar för första gången! Det var faktiskt inte så svårt och blev ändå snyggt för att vara första gången. Valles man är så himla tjock så när jag flätade med gummisnoddar sist så blev knopparna så tunga att de började lossna. Men med tråd höll de jättebra, så det ska jag fortsätta göra. 

Men i alla fall, anläggningen där tävlingen ägde rum var ganska liten med framridning utomhus. Nu när man är van att rida inomhus så tycker jag att det är mycket svårare att rida ute. Jag får lixsom inte riktigt samma känsla för takt och tempo när det blåser stom runt omkring (älskar skåne). Fick ingen superkänsla och fick bråka lite med honom för att få med den där ytterbogen i högervarvet. Förut har vi alltid tappat ytterbogen i vänster varv, men nu ha vi jobbat så mycket på det att problemet har bytt sida. Suck, men tilllslut så kunde jag i alla fall rida honom rak vilket är betydligt lättare sagt en gjort! Hade ändå en okej känsla innan vi gick in och kände litegrann på skänkelvikningarna, den förvända galoppen och ökningarna. 

Väl inne på banan så hade vi ett okej program, ingen wow-känsla men ändå jämnt och ganska stadigt. Dock kom jag av mig själv efter den sista förvända galoppen, råkade trava lite för långt innan jag insåg att jag skulle fattat galopp vid A. Var så himla arg på mig själv efter det och svor över det när jag kom ut. Kunde bara fokusera på det och glömde bort resten som faktiskt ändå var ganska bra. Därför blev jag helt chockad när jag sedan såg procenten, 68,571 och med kommentaren "Ett jämnt och prydligt visat program. Önskar bitivs lite mer påskjut i dina mellan och ökade gångarter". 

Håller helt med om att vi behöver lite mer energi i längningarna. Traven är bättre men galoppen och skritten behöver vi absolut jobba mer på. Dock fick vi 7, 6,5 och 7 på skritten den här gången, lite bättre än förra gångens 4or i alla fall. Dessutom fick vi 8 på en av 10-metersvolterna, vilket vi jobbat mycket på, och på sista halten, så roligt!

Som sagt, inte världens bästa känsla men ett resultat som ledde till en klar vinst så jag får väl vara nöjd ändå. Nu tar vi med oss detta och jobbar vidare. Världens bästa Valle, åh vad jag tycker om honom! Det blev inte heller bättre när jag tog in honom och Spirre nu på kvällen, ropar och möts av världens gulligaste gnägg och 2 hästar i full galopp. Även om det var maten som väntade i boxarna som de var taggade på, så blir man ju helt lycklig själen. Är så lyckligt lottad som får hänga med dessa fantastiska djur varje dag<3

De enda bilderna jag har från dagen! Måste bli en bättre bloggare och bli bättre på att fota. Film från ritten hittar ni som vanligt på min instagram, @agnesdahlgren !

Förutom att tävla så har jag inte gjort så mycket idag. Var på Flyinge en sväng och red Sandeman. En av gymnasiehästarna som jag ska få hoppa imorn för Piia Pantsu. Snart är det ju dags för Strömsholm och elevtävlingar, så det är dags att börja hårdträna, inte minst på hoppningen!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!