warning snapchat youtube instagram facebook tune

Globus Sport Team Rider: Maja Svensson - Dressyr

Hästlycka.se

Globus Sport Team Rider: Maja Svensson - Dressyr

För två år sedan köpte Maja den omtalade hästen Extrem och förra året var dom med och knep silvret i lag SM i dressyr. Här berättar hon om sin ridning och varför hon valt att samarbeta med Globus Sport.

Hur länge har du hållit på med hästar?

Jag började rida på ridskola när jag var 7 år. När jag precis skulle fylla 11 fick jag min första ponny. Det var min favoritponny ifrån ridskolan. Jasmin heter hon och hon skulle precis pensioneras. Hon tyckte om att hoppa så det var de vi började med. Men efter ett tag upptäckte jag att jag tyckte det var roligare med dressyr och vi började tävla lite. Jasmin tyckte inte om varken dressyr eller att åka transport så hösten 2014 bestämde vi oss att satsa lite mer på dressyrtävlandet och då köpte vi Sir Fervid. Jag och Sir Fervid började där jag och Jasmin slutade, i Lätt B:1. Efter cirka två år hade vi tagit oss upp på FEI nivå. Min dröm att få rida på absoluta toppnivå på ponny och få tävla internationellt förverkligades i och med att vi köpte Extrem 2016. I samband med de öppnades dom dörrarna vi hade hoppats på med elittränare, nya kontakter, stora tävlingar, massa ny kunskap och en fantastisk sponsor.

Efter Extrem och Sir Fervid går satsningen nu vidare på storhäst tillsammans med Anastacia NDS. Vi satsar på att ta oss till toppen som Junior och Young rider. 

 

 

Varför föll lotten på dressyr?

När jag var liten red jag några klubbtävlingar i hoppning och provade även på terränghoppning nån gång. Det var kul men när jag såg Grand Prix-ryttarna  i Scandinavium blev jag väldigt fascinerad av vilken power det var i dressyrhästarna och hur fint dom red. Och när jag själv började tävla förstod jag att det var min grej. Nu har jag fått möjligheten att sitta på fina ponnysar och fina hästar och det är just den där powern som finns i dom som jag älskar med sporten.

 

Hur länge har du varit sponsrad och hur blev du upptäckt?

Jag har varit sponsrad av Globus Sport i ca 1,5 år. Min tränare är sponsrad av Globus Sport och dom hade pratat med Franceska på Globus Sport om mig och min satsning. Sen träffade vi Franceska på Falsterbo Horse Show och där kom vi överens om att vi skulle samarbeta. Jag är så stolt och nöjd över att vara en del av team Globus Sport! Jag tycker dom har fantastiskt bra produkter och ett stort utbud.

 

 

Vilka är dina favoriter från Globus och varför just dom?

Några av mina favoriter ifrån Globus Sport är deras Bocaj Stövlar, dom är väldigt sköna och jag rider i dom varje dag. Deras kandar som heter ”Globus Arthur” är också en av favoriterna, det är ett rundsytt kandar med fina diamant detaljer och riktigt bra kavlite så klart. Deras ridtights ”Bocaj Maja” med grip är supermjuka, har bra passform och ger ett bra grepp i sadeln. Sen är såklart deras nya dressyrsadel ”Ordo Diana” en stor favorit. Den ligger bra på dom flesta hästarna, är väldigt skön att sitta i och ger ett bra grepp då det är kalvskinnsklädda kåpor.

 

 

Vad har du för tips till andra ryttare som vill satsa?

Något jag tycker är viktigt är att man är beredd på att det är otroligt mycket jobb för att komma långt och man kommer att stöta på motgångar viket är viktigt att man kan hantera och lära sig av både med sin ridning och med den mentala biten. En annan sak som är viktig är att man tar hjälp av människor som man litar på och som faktiskt är genuint kunniga där kunskapen kommer ifrån deras egna erfarenheter. Jag har alltid haft ett stort stöd av hela min familj vilket också är en förutsättning, skulle jag säga.

 

 

Här kan ni se produkterna Maja pratar om >>

 

Här kan ni följa Maja >>

 

Detta är ett inlägg från Globus Sport i samarbete med Hästlycka

 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!