warning snapchat youtube instagram facebook

Veckans saluhäst: Aqua Vera (Acke)

Hästlycka.se

Veckans saluhäst: Aqua Vera (Acke)

Veckans saluhäst kommer från Perstorp och heter Aqua Vera (Acke). En härlig individ med ett hjärta av guld som är rädd om sig. Han är hinderklok och gör alltid sitt bästa, alert herre men inte het.

Acke har varit i min ägo sedan 2009. Lite omogen och sen i utvecklingen. Som 8-9 åring kom han ut och luftade vingarna med besked! I princip bara nollor och flertalet placeringar upp till 1,05 och är startklar 1,10. Givetvis tränad på högre höjder. Acke är även trevlig på marken och tänkt att starta i dressyr. Nu är det bara serverat att komma upp i klasserna. 

 

Hur länge har ni hållit på med hästar?  

Jag började följa med min syster som fyraåring och rida, menpå ridskola som 7 åring. Fick första hästen 12 åring. En het liten valack på 157 cm som jag köpte som 4 åring och hade en fantastisk resa upp till svår klass ifälttävlan, reserv i landslaget som junior, 1.40 hoppning och msvdressyr, oslagbar! Därefter köpte jag ett 5 årigt sto som hade flera vinster och placeringar upp till 1,20 då jag sålde henne. 

Alltså 37 år som hästägare.  

 

Varför säljer ni hästen? 

Sen en längre tid har jag ett besvärligt diskbråck som inte läker. Därför kan jag inte rida fullt ut pg a smärta. Jag vill att Acke ska utvecklas vidare och komma till sin rätt i framtiden och det vore helt fel av mig att inte låta detta ske. Hästeriet får helt enkelt pausa.

 

Vad är viktigt hos köparen? 

Det viktigaste är att det blir ett bra hem och en bra matchning. Hade varit trevligt med en framåt gladlynt junior. Han passar vem som egentligen då han är mycket schysst, miljötränad, extremt cool i trafik och kan ridas ensam i mörker etc. Acke tycker om mycket utevistelse och kompisar då han är van vid det och är social. Men funkar såklart ensam om det behövs.

 

Varför har ni valt Hästlycka? 

Jag såg Hästlycka på Facebook och testade. Det var väldigt enkelt att skapa annonsen. Senare blev uppringd och blev tillfrågad om att bli veckans häst, hoppas att det fungerar! Rekommenderar denna sidan starkt! 

 

 

Här kan ni se annonsen >>

 

 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!