warning snapchat youtube instagram facebook tune

Hstables: Ett försäljningsstall med tvist! 🌈

Hästlycka.se

Hstables: Ett försäljningsstall med tvist! 🌈

I Helgum driver Susanna och Lars gården & försäljningstallet Hstables. Utöver inridning och försäljning av hästar så tillverkar dom även tävlingshinder. En kombo som visat sig fungera utmärkt. Nu kommer vi få följa Hstables arbete i deras nya blogg.

Vilka är Susanna & Lars? 
Vi är en familj som bor och driver företag på landsbygden i Norrland i en liten by som heter Helgum. Helgum ligger i västernorrlandslän strax utanför Sollefteå. Under högsässong så befinner sig 10-12 hästar på gården och dom vanligaste uppdragen är inackordering, och inridning/vidareutbildning av hästar. Lars bygger även utöver hästverksamheten hinder för tävling och träning. Vi har en småskalig uppfödning av SWB hoppavel och har sedan starten 2014 fått 3 föl på gården. Vad fick er att köpa en gård?
Då iden började att starta hästverksamhet och vi väntade vårt andra barn (höggravid) så letade vi efter något som var hyffsat färdigt, och via hemnet hittade vi detta stället i Helgum som dom förra ägarna bedrev körverksamhet på. Vi ville ha kvar vinter då vi gillar att vara ute och åka skidor så då detta kom upp blev vi förälskade i stället direkt mest pga det fina läget/naturen runt gården. Tanken har alltid varit att första 5 åren då barnen är små bygga upp gården och bygga till sådant som behövs för att förenkla vardagen med arbetet och nu börjar det kännas som att det mesta är på plats. Det som vi saknar och inser är en nödvändighet om man ska fortsätta bedriva utbildning av hästar är ridhus då möjligheten under vintern är begränsad pga väder och vind/underlag vilket gör att möjligheten att ta emot hästar minskar på vinterhalvåret. 

Vad kan våra läsare förvänta sig framöver?
På bloggen kommer vi skriva om vardagen, livet /arbetet på gården, hästar, träning och tävlingar som vi åker på samt följa hindertillverkning, försäljningen. Det ska bli riktigt kul att få dela med sig av livet uppe i norr :)

Här är Hstables bloggprofil >>

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!