warning snapchat youtube instagram facebook tune

Simberg Sporthorses – Hit kommer köpare från hela världen

Hästlycka.se

Simberg Sporthorses – Hit kommer köpare från hela världen

Elenore Simberg är entreperenören, hästtränaren och influencern som idag driver sitt egna tävlings- och utbildningstall. Hon är uppvuxen i en familj som i fem generationer arbetat med hästar.

Hennes mamma är en känd sadelutprovare som både tävlat och numera föder upp dressyrhästar. Hennes pappa är hovslagaren som blivit väldigt framgångsrik inom trav med Sveriges snabbaste 4-åring på 2100m. Sedan 2012 driver Elenore sitt egna bolag Simberg Sporthorses.

 Närmast är hon aktuell som reporter för Horse&Country-tv under Sweden International Horse Show.Du verkar vara otroligt passionerad och fokuserad. Hur skulle du själv beskriva dig?

Jag är en nörd! Hur fånigt det än låter så är jag en riktigt hästnörd. Hästarna är den absolut största drivkraften i mitt liv. Det är också denna drivkraften tillsammans med kärleken djur och därmed till hästarna som gör att orkar jobba så hårt som jag gör. Det är helt klart en utmaning att vara min pojkvän om man säger så haha.Vad är det du brinner för mest när det kommer till din träning och utveckling av dina hästar?

Att få förvandla en häst från ett långhårigt halvrufsigt troll till att bli en stor stark muskulös atlet är en tillfredställelse som är helt obeskrivbar. Det är här jag känner att jag kommer till min rätt. Jag älskar att kunna förvandla det som kan verka hopplöst till något riktigt bra.

Hur kom det sig att du startade Simberg Sporthorses?

Jag jobbade i Tyskland som beridare och började få många elever och kunder vid sidan om mitt normala jobb. Till slut blev det tufft att kombinera och tillfredsställa alla som ville ha hjälp vilket väckte tanken om att starta eget. Och det gjorde jag, fast i Sverige.Vad fick dig att använda Hästlycka som marknadsföringskanal?

Egentligen har ingen av de svenska köp- och säljsidorna för hästar den målgrupp jag vänder mig till. Men det som fick mig att använda Hästlycka var att deras verktyg presenterar både mitt företag och mina hästar på ett väldigt attraktivt sätt. Jag kan slussa köparna till min sida på Hästlycka där jag samlar alla mina hästar som är till salu. Det är ett otroligt smidigt verktyg som gör att det går snabbt och enkelt att använda. Deras avdelning för Premiumhästar passar mig bra och på sikt kanske det kan bli en kanal för fler internationella köpare.

Har ni något tips du vill dela med dig av till våra läsare?

Om du går i köptankar så är mitt råd att gå på din egen känsla när du provar en ny häst. Priset styr såklart till viss del men känslan är viktigast. Du ska sätta dig in i tanken att jobba med denna hästen, varje dag i nöd och lust. :) Jag är väldigt noga med att välja köpare till mina hästar. Jag vill endast hitta de personer som kan vidareutveckla det jag har påbörjat och som kan ge hästen den absolut bästa omvårdnaden och framtid.Här kan ni se Simberg Sporthorses sida på Hästlycka >>

Fotograf: Fredric Berggren

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!