warning snapchat youtube instagram facebook tune

Skyrup Country Club: Drömmen som blev sann 💫

Hästlycka.se

Skyrup Country Club: Drömmen som blev sann 💫

Hopptränaren Anna Wemlert startade sitt utbildningsföretag inom ridsport redan 2004 och resan till dagens Skyrup Country Club och Sveland Arena har varit både krokig, galen och tuff. I år fyller SCC 10 år!

Fotograf: Mikael Persson - MiP Media

Idag driver Anna en av Sveriges största tävlingsplatser, arrangerar träningsläger för hoppryttare och erbjuder evenemang, elitlag i hoppning/häst, restaurang och mindre hotellverksamhet utöver uppfödning av hopphästar och försäljning av irländska kvalitetsponnys.

Varför valde du denna väg i livet? 
Jag var nyskild och kunde ej fortsätta på mitt dåvarande jobb som projektledare inom bilbranschen, eftersom att det krävde resor som ej fungerade ihop med två för små barn. Så efter personlig krasch fick jag ett startaeget bidrag och kontakt med Vinslövs ryttarförening genom min dåvarande tävlingskompis Annika Axelsson. Vinslövs Ryttarförening hade vid den tiden lika stor kris som jag själv - så minus plus minus blev plus.  Jag har alltid haft en enorm drivkraft, och från början var det inte glädjen att starta eget som lockade, utan målet att skaffa ett drägligt liv för mig och barnen-utan chefer och bestämda arbetstider. Berätta mer om vägen hit?
Jag bytte en av mina tävlingshästar mot 10 irländska ponnys som skulle användas i den nystartade träningsverksamheten i Vinslöv. Jag kunde inte mycket om ridskola från början, men desto mer om sporten efter att ha tävlat på 140 nivå med olika hästar.  

Ridskolan fick sportig karaktär, med från början lite för pigga/vassa hästar som både skrämde och imponerade. Mycket arbete lades ner, och många av ponnyerna syntes både på tävlingsbanorna och i ridskolan. Med hjälp av duktiga medarbetare och tydlig målbild blev framförallt sommarverksamheten med träningsläger i hoppning en snackis i hela Sverige. Under de fem första Vinslövs-åren gick företaget under namnet AW Sporthorses & Education. Under dessa år lyckades jag plocka upp ett hopplag/häst till elitserien, första gången i kommunens historia. Jag blev dessutom auktoriserad C-tränare i hoppning genom ridsportförbundet.


Fotograf: Haide Westring

Vad är du mest stolt över?
I samband med flytten efter fem år i Vinslöv höjdes både standarden och kraven, samtidigt som företaget bytte namn till Skyrup Country Club.  Jag hade inte en aning om vilket jobb det skulle innebära att bygga om gården från grisgård till en av Sveriges bästa utomhusarenor. Att jag överlevde hela det projektet, utan att gå under, tappa elever, vettet eller fokus är jag galet nöjd över. Skulle jag få frågan om jag skulle göra om det idag- hade svaret varit tvärnej. 

Du säljer många irländska ponnys via hästlycka.se, vad är ditt råd till blivande ponnyägare? 
Jag har alltid prioriterat god kvalitet. Det kostar lika mycket att fodra/sko en bra ponny som bidrar till positiv utveckling och glädje, som det kostar för en sämre ponny. Har man otur hämmar en sämre ponny (som i regel har lägre inköpspris) ryttarens utveckling eller dödar motivation. Ponnyåren är korta och värdefulla, inköpspriset är det ”lilla” i bilden-även om det suger just då. Hos mig får man prova ponnyerna flera gånger, ibland under en hel vecka i olika miljöer. Då och då erbjuder jag ”öppet köp” en vecka- för att vara säker på att det blir en bra matchning. Alla ponnyerna som syns på tävlingsbanorna är mina bästa reklampelare. Köper du en ny ponny så ta hjälp av duktiga tränare och handla med seriösa företagare som gör sitt bästa.

Varför hästlycka.se?
Jag tycker att hästlycka.se är den absolut snyggaste sidan. Den är enkel och man får god respons och synlighet. Jag har förstått att de är nystartade, och jag älskar ambitionen att de faktiskt ringer upp om det är något som känns märkligt med det man har lagt upp- de vill hjälpa och allt känns mycket proffsigt. De svarar direkt på mail om det är något. Nu kanske jag blev lite extra smickrad eftersom att jag fick chans att bli intervjuad, men iså fall var ju det smart av dem också. Allt känns personligt och engagerat. Jag hoppas och tror att de inom tre år leder marknaden. Jag brukar kunna spå sådant, så det blir säkert så även nu. Hur ser livet ut idag och framåt för Anna Wemlert? 
Just nu håller jag på att rida in 4 av mina fina uppfödningar (e: Kannan, Cardento, Voyageur of lulu, Diaro Lux N), så varje dag är ett äventyr. Utöver det har jag några bättre sportponnys hemma, som också kräver sitt för att landa mjukt i Sverige och så småningom hitta sina nya ryttare. Vi laddar inför 10 årsjubileum på anläggningen Skyrup Country Club, så nästa år har vi tokbra priser på läger, bokningar börjar redan ramla in.  Vi har tagit i med massor av tävlingsdagar 2019, där vi även kommer att erbjuda ponnytävlingar för första gången på flera år. I samband med det har vi fått äran att arrangera Sveland Cup och det är extra kul, med tanke på att det är min största samarbetspartner sedan snart 7 år genom Sveland Arena.

Hoppas vi ses i sommar! 


Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!