warning snapchat youtube instagram facebook tune

Dressyrträning

Hstables

Dressyrträning

Äntligen är träningarna igång

Ännu en vecka lider mot sitt slut och med det utvärdering av veckan som gått. Försöker se till vad som varit bra och om planen höll, om den inte gjorde vad var anledningen osv osv.

Veckans utvärdering : 

-Snöstorm på helgen så paddocken frös till is igen... blev joggtur i skogen istället. Planen att börja hoppa föll.. och flyttas fram...

-Dressyrträningen är igång igen och Maravel är superfin att rida nu. Han känns mjuk och fin i kroppen och pigg och med på allt jag ber om. Ska bli spännande och se hur säsongen blir med honom. 

-Eddan slet av sig en baksko och blev vilande några dagar tills hovis kom och slog på den, var så lite att slå i så jag vågade inte göra det själv, guldstjärna till Madeleines hovslageri som kom på stört och hjälpte till! 

- Eddan var till Kungsborgs gård och Smedja för en Body check, satt fast lite här och där mestadels i framdelen (nacke, bog) och även vänster bak (han hade svårt att sätta under sig med vänster bak). Jag har alltid varit skeptisk till alla dessa olika behandlingar som finns för hästar (som inte är veterinärt) men här kan jag verkligen säga att jag kände skillnad på hästen efteråt. Framför allt kändes det i böjningen till höger och att han aldrig kunde stå med bakbenen ihop, lyfte man ett framben så åkte diagonala bakbenet upp han börja vila på det så hade på känn att det var ngt som satt fast. Detta försvann efter behandlingen. 

Slutet på veckan så tinade paddocken fram igen och det går att galoppera, yeey! Nu ska den bara torka lite till så kan vi börja hoppa. 

Igår så var jag på dressyrträning med Maravel. Har tränat nu för Marc Andre Wery under 1 års tid 2 ggr i månaden. Maravel kändes jättefin och har verkligen mått bra av att komma ut på lösdrift 24-7. Han är mycket lugnare mentalt och har byggt på sig bra med muskler och känns allmänt mycket piggare och gladare.  

Vi jobbar nästan uteslutande med väldigt BASIC men bra! övningar vi gjorde ex igår:

Connection -att få hästen att driva jämt med båda bak med stöd på bettet med framåtbjudning. 

- Rida på rakt spår med rak häst och sedan med böjning. Svårt! tycker rida rakt är bland det svåraste som finns. 

- Öka minska volter utan att tappa bjudning/form/spårning

Och sedan var det repetera repetera tills det satt som ett smäck. Remember man får aldrig ett perfekt resultat direkt utan man ska nöja sig med små framsteg från pass till pass och avsluta och ge hästen paus när den gjort rätt. Då lär den sig med glada öron. 

Until next time ! Ride eat sleep repeat🦄💪

 

 

 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!