warning snapchat youtube instagram facebook tune

Frustrerad 😢

Jannica Wadell

Frustrerad 😢

KUNSKAP - Hur - Vad - Vem - Varför

11/2-19, -2 grader & isgata... Måndag morgon...

Planen för veckan är inte riktigt klar ännu, detta pga rådande smittoläge & rädslan för att smittas av EHV 1 mfl virus.

På lördag är planen att samtliga elever ska få möjlighet att kostnadsfritt delta i en kurs om hästens painface & hur du bästa anpassar din utrustning till hästen. Det är www.bettochsadlar.se som sponsrar mig & mina elever med denna kurs som är i 2 delar. Tyvärr ett väldigt svalt intresse 😢 Däremot är intresset enormt stort från redan yrkesverksamma som ser en möjlighet i att lära sig mer. Dessa brinner för hästen & hästens välfärd! 

Just nu funderar jag på var vi ska vara!?

Det är 2,5 timmes teori som sedan avslutas med praktiska övningar tillsammans med hästarna. Detta kräver då både en sal med möjlighet till projektor samt ridhus & 2 helt olika hästar... Finns sådan anläggning i Katrineholm med omnejd?

Jag brinner så för att lära & utbilda mina elever! När jag va barn & tonåring satt jag som klistrad när det va träning på anläggningen, oavsett gren. Jag ville bara veta MER! Åtskilliga timmar har spenderats i kalla ridhus & på blöta ridbanor, allt för att jag är nyfiken i en strut 😁 

Idag ser det tyvärr inte likadant ut runt om i landet, klimatet är ett annat & lärande inte lika intressant verkar det som. Clinics med kända ryttare verkar vara av störst intresse men att lägga en eftermiddag på självutveckling är inte lika intressant... Det mesta finns ju i telefonen...

För att citera Lisen Bratt Fredriksson: ”Inget är starkare än den svagaste länken”

Det spelar ingen roll hur mycket ni önskar att ni va lika duktiga som stjärnorna, ni måste LÄRA er grunderna först, grunderna i hästkunskap, grunderna i utfodring, grunderna i ridning osv osv osv.

Huset måste ha en stabil GRUND först!!

Ibland måste man göra det praktiska, känna, se, lukta, smaka, höra, pröva, öva...

 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!