warning snapchat youtube instagram facebook tune

Gör vad du kan...

Jannica Wadell

Gör vad du kan...

”Framgång är att få det du vill ha. Lycka är att vilja ha det du får”

Ibland måste jag bara sätta mig ner & reflektera över livet. Mitt liv handlar till 100 % om hästar, all vaken tid går åt till de jag älskar mest!

Jag bor på egen gård där jag andas häst 24/7. Handlar det inte om mina egna så är det elevers ponnys/hästar eller elever som ska köpa ponny/häst.

För mig är tävling en oerhört viktig del av hästlivet, vet inte om jag skulle tycka att det va lika roligt om jag inte tävlade.?

För 9 år sedan seminerades mitt första sto & 2011 föddes en svart vacker liten hingst, Corlini JW. Min allra första uppfödning. Från dag 1 drömde jag om hur det skulle bli att tävla honom! Allt jag gjorde med honom skulle leda till en trygg & välmående individ med goda chanser att klara av livet på tävlingsbanan. Han fick växa upp i stor flock på lösdrift för att leka med andra, få starka leder, ligament & muskler. 

Livet ville annorlunda... 

När det så äntligen va dags att börja tävla min fantastiska guldklimp trillade jag av honom på framhoppningen på en P&J med en knä/fotledsskada som följd. Med alldeles för många hästar i stallet & ont om hjälp (framförallt med utbildning av unghäst) bytte jag honom mot Cordanone då 7 år som bott hos mig sedan 4 månaders ålder.

Sommaren 2012 föds nästa fölunge, denna gång ett yttepyttelitet stoföl som fick namnet Singha JW (u Sigill). Brun med 2 vita bakkotor... Inga vita ben eller bläs från pappa Cabachon eller farfar Casall 🙈

En mycket egensinnig dam redan från första början! Inget & då menar jag INGET har varit enkelt med henne. Dock visade hon talang för hoppning redan på sin 3e dag i livet. Stora förhoppningar... 

Nu 7 år senare kan jag säga att jag är glad att jag inte gett upp.

Jag har gjort det jag kan med det jag har där jag är!

Många många besvikelser, många tårar & mycket pengar har det kostat att vara där vi är idag. Jag har aldrig gett upp, jag har vänt på varenda sten som går att vända på tror jag. Allt för att försöka lyckas med det jag har. Ett tag funderade jag tom på att ”ge bort” henne, ge henne till någon för en liten slant som kanske kunde ”knäcka nöten”. Glad att jag inte gjorde det, glad att jag är en envis jävel med en stor portion tålamod!

2014 föds nästa uppfödning, Reddington JW. Min drömhäst alla kategorier!

Läs mer här: https://hastlycka.se/blogg/jannicawadell/nasta-ut

I skrivande stund är jag så tacksam & lycklig över mina fina uppfödningar. Deras historia har fått mig som människa, ryttare & tränare att växa. Att ta reda på mer, lämna min ”comfort zone”, tänka utanför ramarna, våga prova nya saker & lita på min känsla.

För de med mer pengar än jag är det lätt att ge upp, besvikelse över en ponny/häst som inte levererar det den köpts till byts snabbt ut, ungefär som en bil...

Många många gånger hör jag hur familjer gnäller över deras ponny/häst, att den testar, att den är dum osv osv. Tanken har aldrig slagit dem att det kanske är bristen på kunskap hos ryttaren tex som skapar beteendet, den kanske försöker tala om att den har ont.?

USCH! 

De sista veckorna har jag dock haft mycket att glädjas åt när det gäller mina fantastiska elever. Många är de som insett hur mycket deras inställning påverkar ridning, träning & tävling. Flera är de som inte gett upp utan sökt lösningar på problem som dykt upp & faktiskt lyckats 🙌 

De har verkligen gjort vad de kan med det de har där de är!

Framgångarna har inte låtit vänta på sig 🥂

Jag är så oerhört stolt & glad över att få vara just er tränare, ni förgyller mitt liv!

 

 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!