warning snapchat youtube instagram facebook tune

Tävling

Jannica Wadell

Tävling

”Motivation is what gets you started. Habit is what keep you going”

En låååång seg brant hal uppförsbacke verkar snart plana ut. Våren ÄR på ingång trots minusgrader & snöstormar lite nu & då.

Igår fick jag äntligen åka o tävla igen 🙌 Närmare bestämt på Jönköpings Fältridklubb, 2,5 timme söderut från oss. Pga den längre resan bestämde jag mig för att rida 2 klasser, 130/140. Första gången hon går 2 större klasser efter varann men samtidigt känns hon så stark & har bra kondis nu så hon borde fixa det galant. Årets andra tävling & redan årsdebut i 140!!! Spännande för en ”nybörjare” som mig 😆

Innan jag åker på tävling brukar jag sätta upp ett förväntat resultat med tanke på förberedelser, rutin på klassens höjd, inne/ute osv.

130 klassen som va en Bedömning C dvs tid, ev fel & tidsfel räknades om till enbart tid skulle ridas med 0-4 fel i ett lagom tempo som en god förberedelse för 140klassen. Alltså - INTE satsa på vinst! När jag rider fort i första klassen blir det sällan en bra upplevelse inför nästa klass för oss två. Denna gång lyckades jag inte ”skaka av mig” irritationen från framhoppningen & tog tyvärr med mig stressen in på banan... Det skapade en sämre känsla men vi gick i mål med 1 nerslag - egentligen enligt plan...

Bara att ladda om till 140klassen - FOKUS!!!

Denna klass är min utmanarnivå (mer om det i separat inlägg) & förväntat resultat 0-8 fel. Tidigt på säsongen för oss som tidigare bara ridit 4 st med 4 fel & 1 st med 0/0 fel & 7e placerade.

Framridning & framhoppning skapade en bra känsla där vi alla samsades om hindren. Speranza levererade härliga språng & vi var klara i god tid.

Banan bjöd på några ”svårigheter” & va ganska maxad, 11 hinder & 13 språng, en bedömning A:0 dvs tidshoppning.

Jag uppfattade inte riktigt startsignalen & tog god tid på mig med mina rutiner & startade tydligen precis inom de 45 tickande sekundrarna va över...

En touch på hinder nr 1 & 1 bom ner, resten av banan gick som en dans 💃💫 Vilken härlig upplevelse!

Denna gång va jag totalt i min 💭 Älskar min fantastiska häst!!!

Hinder 3 B

Nu trimmar vi vidare & nästa tävling blir Borås Grand Prix, ATG Riders League sista helgen i mars!!!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!