warning snapchat youtube instagram facebook tune

Träning träning träning

Jannica Wadell

Träning träning träning

”Just Belive in yourself. Even if you don’t pretend that you do and, at some point YOU WILL”

- 10 grader hos oss igår & samtliga hästar fick en tur till ridhuset.

Speranza känns otroligt ridbar & fin nu samtidigt som det finns massor att förbättra såklart! Det är en ”stor” häst som alltid varit lite som en ”humla i en papperspåse” Inte helt lösgjord, smidig, kvick för hjälperna, balanserad & bärig...

Red fram enligt ”systemet” övergångar som alltid, det är så häftigt att för varje pass känna hur hästarna blir bättre! Sedan ”satte vi galoppen” & använde oss då av bommarna i kommande övning.

Galopp galopp galopp i rytmen, runt runt, 3 varv, samma antal språng mellan bommarna på långsidan & i bågen till bommen på kortsidan. 

Sedan övade jag på Förvänd galopp, något som vi kämpat med över tid! Förut räckte det med att göra en båge på långsidan för att Speranza skulle ”slå om” till korsgalopp...

Nu klarar hon av att bibehålla galoppen när vi byter varv, gör serpentinbågar, 20 metersvolter samt klarar av att byta från ”rättvänd” galopp till förvänd galopp på spåret 🙌.

”Det du övar på blir du bra på”

Fortsatte sedan med övningen, över bommarna på långsidan med samma antal galoppsprång hela tiden, byte över bommen på kortsidan & ut i de nya varvet. Här är det viktigt att rida rakt över bommen, göra bytet & ut i hörnet. (Dvs inte snedda för att få till bytet, det ska göras på hjälpen, hästen ska vara rak). Hörnpasseringen är superviktig, förberedelse för att lägga en volt där & skapa plats för en bra ”anridning” på långsidans första bom (skulle lika gärna kunna vara ett hinder).

Sedan gick jag vidare med just volterna i hörnen. Det va nu det blev svårt på riktigt, här märks tydligt hästens starka/svaga galopp. Speranza gör enkelt bytet från vänster till höger, är i fin balans & rytm i volten. I bytet från höger till vänster galopp vill hon gärna ”dra iväg” lite, lägger sig på innerskänkeln & kommer inte riktigt ut i hörnet. Här har vi att arbeta på!

” It’s not necessarily the amount of time you spend at practice that counts; It’s what you put into the practice”

Hoppas övningen gav lite inspiration!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!