warning snapchat youtube instagram facebook tune

Våga Vinn!

Jannica Wadell

Våga Vinn!

”A year from now, you will WISH you had started today”

Idag drog äntligen tävlingssäsongen igång för min del 😁

Det har krånglat minst sagt, när vi skulle rida Riders League på Strömsholm va Speranza halt 😢

Förra helgen skulle unghästarna till Södertälje på Pay & Jump men vi va insnöade ☃️

I tidigare inlägg har jag berättat om förberedelserna veckan innan tävling men skrev ju inte klart pga att jag fick stryka mig.

Veckan innan tävling ser ut som ”alla andra” veckor dvs att hästarna har sitt schema precis som en tävlingsfri vecka. Det jag försöker pricka in är att hoppa så nära inpå tävling jag bara kan, gärna 2 dagar innan alt dagen innan om de endast ska tävla 1 dag.

Denna vecka blev en SVART vecka för oss... Pga rådande Smittoläge slog alla våra anläggningar inom rimlig restid igen 😢 -15 grader några dagar för att sedan bli +5 grader, regn & blankis!

Ja ja, bara att gilla läget & göra det bästa av situationen! På onsdagarna är det alltid hoppträning om det inte inträffat nåt speciellt, så även i onsdags.

En ringrostig Spiran fick gymnastisera sig lite denna gång. Dock kunde jag inte hoppa något mer innan tävling. Jag har arbetat alla hästarna så gott det går i skog & mark (tycker de har känts lite trötta efter all snöpuls) utan att överanstränga dem eller utsätta dem för fläkskador.

Jag rider alltid Spiran på hemmaplan innan tävling, gör samtliga övergångar & sätter galoppen, allt för att veta att vi är väl förberedda när vi kommer till tävlingsplatsen (ibland omöjligt att rida fram). Detta gjorde jag även imorse, vägarna va ganska mjuka i skogen & gruset va synbart.

Spiran är en VÄLDIGT livlig häst på tävling & inte den enklaste att leda eller veterinärbesikta så detta passar henne utmärkt! Då är hon & jag lugna o fokuserade!

Idag åkte jag själv då hjälpen va på tjänsteresa. Som en del av förberedelsen hade jag vidtalat en ryttares mamma & bett om framhoppningshjälp & filmning.

Innan tävling sätter jag ALLTID upp ett förväntat resultat tex som idag: 4 fel ok, rida för VINST, Topp 3 placering. Konstigt? Nä inte ett dugg, jag vet ju hur väl förberedda vi är, hur många gånger vi tävlat denna klass & ska kunna prestera! Är det en ung, oerfaren häst på ny höjd tex så tycker jag att 8 fel är ok. Hästen kan göra 1 misstag & jag kan göra ett misstag. Sen jag började säga förväntat resultat innan start har jag inte blivit besviken om antal fel har varit inom ramen för det jag sagt! För att vinna måste man våga satsa 👌

Vill ni veta mer om detta? Kommentera nedan så tar jag upp det i kommande inlägg!

Vi va båda ringrostiga idag med lite lite hoppning de sista 4 veckorna... Trots detta höll vi oss till planen, 4 fel (piloten svängde alldeles föööör tidigt, var så sugen på att vinna), 2a snabbaste tiden & en 5e plats 🙌

Hurra vad roligt det är att tävla!

49 min kvar tills nästa roliga ”stortävling” öppnar sin anmälan, Riders League i Borås! Gäller att hänga på ”låset” så jag kommer med ✊✊

Innan Borås går av stapeln far vi ner till Kungsbacka & tävlar 🙌

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!