warning snapchat youtube instagram facebook tune

🌟DUBBELSEGER🌟

Jessica Jacobsson

🌟DUBBELSEGER🌟

Veckorna går (som vanligt) i en rasande fart och jag har hunnit med så många roliga aktiviteter med hästarna!

För ca två veckor sedan anordnade min tränare en halloween-dressyr där man kom utklädd och red upp valfritt program. Dagen avslutades sedan med en jättetrevlig lunch. Harley och jag red Lätt A:1 och förutom att han blev lite spänd i ett av hörnen gick allt jättebra, över förväntan faktiskt. Jag hade en klänning med stora hängande ärmar, hatt och smink. Harley hade en ljusslinga i manen, en liten häxhatt mellan öronen och hängande spindelnät på rumpan. Trots all utstyrsel skötte sig Harley fint, han brydde sig inte om allt pynt som vi hade på oss. Ritten räckte till 68 % och vi lyckades vinna ”bästa hälsning” med vår speciella halloween-sång.Dagen efter halloween-dressyren åkte vi till Sölvesborg för att starta Lätt B:1 och Lätt A:1. Det var ganska blåsigt den dagen, så innan jag skulle hoppa upp var jag lite nervös att Harley skulle kännas spänd ute på framridningen. Väl uppe på hästryggen var nervositeten som bortblåst. När vi på framridningsbanan red förbi fladdrande plastband mm tänkte jag bara svag öppna och lättade lite på ytterhanden som jag även klappade Harley med. Jag har alltid en tydlig plan för min framridning och försöker hålla mig till den. Det känns tryggt för mig och hästen känner igen sig i övningarna.

Inne på banan kändes Harley jättefin och avslappnad. Vi håller självklart på att lära känna varandra för fullt fortfarande och jag kände mig ganska osäker på vad vi skulle kunna få för procent för ritten i Lätt B:1. Eftersom jag var så oerhört nöjd med Harley inne på banan brydde jag mig verkligen inte om resultatet, men lyckan som uppstod när jag öppnade Equipe var dock obeskrivlig, 69,464 %!!!

Resultatet i Lätt B:1 räckte till VINST i klassen som totalt hade tio starter. Jag förstod inte att det var sant, hade jag och Harley VUNNIT? Vi fick gå in på banan och ta emot en stor blå-gul rosett innan vi laddade om för vår livs andra start i Lätt A. Harley kändes fin även här, men jag spände mig lite och fick ett galoppanslag och en felfattning, men annars gick det så himla bra. Mina missar gav mig en 2:a och en 3:a på två moment, men vi fick ändå ihop 62,639 % och jag var jättenöjd med ritten. Jag skrittade av Harley och lastade honom under tiden de andra tre ryttarna red sina program. Då jag hade mina två missar tänkte jag inte så mycket på de andras resultat, men när alla hade ridit stod det klart att det var ingen som kom upp i 62 % vilket betydde att Harley och jag hade vunnit, IGEN! DUBBELSEGER med andra ord. Jag var så oerhört glad och stolt över vad Harley och jag hade åstadkommit inne på banan den här dagen. Att ladda upp med halloween-ridning och maskerad dagen innan visade sig vara den perfekta uppladdningen för oss!

Nu i vinter tränar vi vidare mot nya mål och jag ser så mycket fram emot en spännande framtid med Harley, min fina, bruna springare! Vi hörs!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!