warning snapchat youtube instagram facebook tune

Här och nu

Jessica Jacobsson

Här och nu

Det känns som att livet står på paus just nu när allt är så ovisst på många sätt. Jag tror dock att det är viktigt att påminna sig om att stanna upp och ändå försöka leva här och nu, försöka hitta de små guldkornen i vardagen.

Jag hade tränat hela vintern och såg så mycket fram emot att komma igång och tävla under våren, nu blev det ju inte så och det är inte hela världen. Många har nog upplevt att det har varit svårt att hitta motivationen ibland, och det känner jag igen trots att vi inte tävlar på någon hög nivå. Med en peppande tränare och coach som tror på oss och hjälper oss framåt i utvecklingen har i alla fall jag lyckats hitta den rätta motivationen till att hålla igång mina hästar och fortsätta träna för att bli bättre.
 
 
Min tränare är även dressyrdomare och hon anordnar regelbundna programträningar, Pay and ride´s mm. Vi brukar delta på dessa evenemang för att träna på att tävla och jag tycker att det är givande, men nu måste jag säga att jag uppskattar evenemangen ÄNNU mer när vi inte har några tävlingar att åka på. Den näst senaste programridningen vi var med på var Påskdressyren. Där klär man ut sig, gör någon påskinspirerad hälsning och rider upp sitt program. Jag red Lätt A:1 med Harley och hade en miss (ett galoppanslag i traven) som genererade en 4:a, men utöver det gick det bra och vi fick tillslut 68 %.
 
 
Den 1:a maj var det dags igen och det var då premiär för Pay and ride på utebanan. Harley verkade uppskatta att vara ute och var riktigt fin både på framridningen och under själva ritten, så den här gången kom vi upp i hela 72,5 % i Lätt A:1. Det genererade en guldrosett! Min tränare har ett väldigt roligt upplägg där man får en bronsrosett om man kommer över 60 %, en silverrosett om man kommer över 65 % och en guldrosett om man kommer över 70 %. Det är lite för att man ska sporra sig själv och satsa på att bli ännu bättre till nästa omgång.
 
 
En annan grej som har hjälpt mig att bibehålla motivationen är digitala träningstävlingar i dressyr. Det poppar upp lite här och var nu vilket känns jätteroligt. Trots att det inte är alls samma sak att få sin filmade ritt bedömd som att åka på en vanlig tävling och bli bedömd, tror jag att man som ryttare ändå anstränger sig lite extra. De digitala träningstävlingarna som vi har deltagit i har varit givande och bäst resultat fick vi i Lätt B:1 hos Ridsportens Innovationer. Där fick vi hela 73,928 % och jättefin kritik. I Lätt A:1 för samma domare red vi ihop 70 % och vi fick lite tips på vad vi kan förbättra. Bland annat behöver Harley bli ännu lite lättare i fronten. Han tenderar till att bli lite lång och framtung i mellangaloppen framförallt.
 

 
Nitro är också i full träning nu. Jag har några tjejer som hjälper mig att både rida ut, träna och rida program med honom. Han var med både på påskdressyren och den senaste Pay and ride´n hos min tränare och fick 68, respektive 69,4 %. Ni må tro att jag var stolt och det känns underbart att jag har hittat rätt medryttare till min prins.
 


Ta hand om er där ute!
 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!