warning snapchat youtube instagram facebook tune

Miljöträning

Jessica Jacobsson

Miljöträning

Under de senaste veckorna har jag som vanligt hittat på en hel del med hästarna.

Veckan efter tävlingen i Sölvesborg åkte vi till hemmaklubben på Pay & Ride. Jag red Lätt A:1 och Harley kändes riktigt fin. Vi fick till bra skänkelvikningar, en okej ryggning och en riktigt bra förvänd galopp. Bäst av allt var ändå känslan, Harley var så avslappnad. 
 
Vi har även hunnit med att rida "öppen bana" på ridklubben själva en fredag kväll. Det är så himla bra att få träna i lugn och ro bland alla staket. Jag tror att jag spänner mig lite omedvetet så fort det finns något nytt eller "annorlunda" på ridbanan och det känner ju Harley såklart.
 
 
Nitro har gått en hel del i skogen, både själv och med Harley som handhäst. Det går riktigt bra faktiskt och det är smidigt att kunna motionera båda hästarna samtidigt vissa dagar. I början upplevde jag att Harley var lite spänd i skogen, så även dessa turer har varit så nyttiga för honom. Och en tryggare kompis än Nitro kan man ju knappast ha! Både Nitro och Harley har även fått lite bomträning och hoppat enklare hinder, något som de båda verkligen gillade!
 
 
Nitro har fått träna lite trick, vilket är det bästa han vet. Även Harley har fått testa på lite trickträning, och "bergsgeten" på pallen sitter nu riktigt bra. Nästa övning som jag tänkte försöka lära Harley är apport. Redan nu förstår han att han ska sänka huvudet och nudda vid hinken som jag har ställt ner framför honom. Harley verkar tycka att det är ganska roligt och det känns spännande att se vad vad vi kan åstadkomma.
 
Sammanfattningsvis kan man säga att den senaste tiden har bestått av mycket miljöträning. För att mina hästar ska vara så trygga som möjligt med mig både hemma och på nya platser tycker jag att det är jätteviktigt att låta dem vara med om många olika saker och på så vis få många nya intryck.
 
 
Framöver har vi ett klubbmästerskap vi ska rida, men sedan blir det en del träning i vinter och ett par veckor med lite mer vila och skogsturer. Hoppas att ni har en bra höst! 🍁🍂 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!