warning snapchat youtube instagram facebook tune

När träningen ger resultat

Jessica Jacobsson

När träningen ger resultat

I vinter har vi lagt mycket tid och energi på träningen, Harley och jag. Vi har varit på Pay and ride´s, tränat program och gjort några enstaka starter på tävlingar i närheten.

Det har gått väldigt bra och jag känner hur vi har utvecklats tillsammans. När det kommer till ”riktiga” tävlingar har jag dock haft en tendens till att bli nervös och spänd vilket i sin tur har smittat av sig lite på Harley.I februari anordnade Ridely (tidigare Ztable) en digital träningstävling i dressyr. Tävlingen avgjordes i Lätt B och man skulle inom vissa datum skicka in en film när man red upp sitt program. Sambon hjälpte mig att filma min ritt och redan på första försöket var jag jättenöjd och bestämde mig för att skicka in filmen till tävlingen. Någon vecka senare fick jag ett mail och mitt protokoll. Mailet inleddes så här: Hej Jessica! Nu är resultaten räknade i vår digitala dressyrtävling och vi har den glada nyheten att berätta att du är vinnare på 71,07%! Stort grattis!! Jag trodde inte mina ögon när jag läste mailet! Det är klart att jag hade hoppats på fina procent då ritten kändes väldigt bra, men jag hade inte vågat tro att vi skulle få över 70 % och dessutom VINNA.

Detta gav mig lite självförtroende och jag fick bekräftat att i hemmiljö och när jag är helt lugn, då kan vi verkligen prestera bra, Harley och jag!

Vi fortsatte träna och i slutet av februari åkte vi till Perstorp och startade Lätt B:2. Programmet flöt på utan en enda miss, men formen blev lite för låg och vi landade på 63 %. Så nu hade jag en ”ny” sak att fokusera på under de kommande träningarna. Vi tränade på att länga och korta galoppen och traven och var noggranna med att få igång bakbenen ordentligt.

Träningen gav verkligen resultat. Förra helgen startade jag Lätt B:1 och Lätt A:1 på Åsbos Ponnyklubbs lokala dressyrtävling. Jag hade en jättebra känsla på framridningen och den här gången tog jag med mig känslan in på tävlingsbanan. Vi vann Lätt B:1 där vi fick 70,35 % och sedan behöll jag mitt fokus till nästa klass och den vann vi också på 69,02 % Jag var så glad och stolt och trodde knappt mina ögon när jag fick se resultaten! Känslan är det viktigaste och den hade jag, men när man dessutom får bra procent känns det lite extra kul!


Nu är våren här på riktigt och allt känns faktiskt lite lättare! Ta hand om er och hoppas vi hörs snart igen!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!