warning snapchat youtube instagram facebook tune

Vår första Lätt A

Jessica Jacobsson

Vår första Lätt A

Så har jag äntligen gjort det, klivit över en tröskel och utmanat mig själv.

Under veckorna som har gått har träningen med Harley fortsatt och vi gör framsteg varje dag. Jag har löst ridhuskort på en anläggning 10 min hemifrån och det känns så smidigt att närsomhelst kunna lasta och åka iväg och träna vidare på de övningar som tränaren ger oss. Vi har fokuserat mycket på den förvända galoppen den senaste tiden, på att Harley inte ska byta och på att jag ska sitta i rätt position i sadeln. För varje pass har det gått bättre och bättre och just nu är det faktiskt galoppen som känns allra bäst. 
 
I helgen som var tävlade vi utanför Klippan och det var så himla roligt! Första klassen var en Lätt B:1 och målet var att Harley skulle kännas avslappnad och nöjd. Resultatet blev tillslut 65,1 % vilket jag är jättenöjd med. Vi hamnade på en sjätteplats av 15 starter och var bara 0,6 %-enheter från en placering, hur häftigt?
 
Andra klassen var Lätt A:1 och även där hade jag som mål att få till en ritt som kändes avslappnad. Detta var dock min livs första Lätt A på ”riktig” tävling, så jag spände mig nog lite omedvetet vilket gjorde att vi tappade takten vid några tillfällen. Vi fick en liten miss i den ena mellantraven där vi föll över i galopp. Annars kändes de lite svårare momenten som skänkelvikning och förvänd galopp, ganska så bra och jag var riktigt stolt när jag avslutade ritten. Resultatet blev 61,9 % och tidigare under dagen hade jag sagt till min medryttare att jag skulle bli jätteglad om jag lyckades ta mig över 60 %.
 
Nu tränar vi vidare, jag och Harley "the man" som tränaren kallar honom. Även Nitro är iväg och tränar en del, fast med Jazmine, min medryttare. Det går bra för dem och Jazmine hittar hela tiden nya knappar och gör framsteg. Jag passar på att rida ut Nitro lite om helgerna, det är så härligt att bara njuta av skogen och naturen från hans rygg. Nu i helgen ska vi klippa även honom då han blir riktigt svettig efter ett ridpass.
 
Det var en liten uppdatering från de senaste veckorna. Vi hörs snart igen!
 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!