warning snapchat youtube instagram facebook tune

Vinterträning

Jessica Jacobsson

Vinterträning

Veckorna har löpt på som ”vanligt” med en hel del träning, både gruppträning och individuell träning. För varje träning känner jag verkligen hur vi utvecklas tillsammans, Harley och jag.

”Onsdagar är veckans bästa dag”, det kanske inte stämmer för så många då jag kan tänka mig att fredag eller lördag ligger högt på folks listor, men för mig stämmer det verkligen, onsdagar är vår bästa dag! Varje onsdag kväll åker vi till Catrin på Dressyrgården för att träna och efter varje pass skrittar jag av Harley för hand med ett stort leende på läpparna. Vi får verkligen hjälp med att hitta varandra och Catrin kan konsten att få de svåra rörelserna att kännas lite enklare.

Förra helgen tränade vi privat och då fokuserade vi extra mycket på att få Harley fram till kontakten. När jag har honom där känns det som att vi skulle kunna utföra vad som helst. Det är en sådan fantastisk känsla när jag känner att nästan bara behöver tänka en tanke så gör Harley precis det som jag tänker på. Både öppnorna och slutorna kändes jättebra slutet av den träningen.


Nu i onsdags på gruppträningen fortsatte vi fokusera på att rida fram till kontakten och jag ville även ha lite extra hjälp med mina öppnor på medellinjen då jag tycker att de kan vara lite svåra att få till.  Vi ökade svårighetsgraden lite till och jag som ryttare fick verkligen ha ”tungan rätt i mun” och koncentrera mig extra mycket. Vi red serpentiner med fyra bågar som innehöll både öppna och sluta. Halva den första bågen red jag en rättvänd öppna för att vid medellinjen växla till en sluta åt motsatt håll som jag sedan höll i i två bågar, den blev alltså förvänd också. Och vet ni, Harley blev sååååå fin efter en stund och galoppen kändes så enkel när det väl var dags för den. Galoppen red vi också på serpentinbågar för att träna lite på den förvända galoppen.

Just nu går det lite extra bra på träningarna och jag är så glad efter varje pass med Harley. Nu ska vi passa på att försöka komma ut på lite Pay and Ride för att träna på att tävla då både jag och Harley kan bli lite nervösa iför domarna bland.

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!