warning snapchat youtube instagram facebook tune

Dressyrträning och strejkande unghäst

Jessica Jacobsson

Dressyrträning och strejkande unghäst

Så var det vardag igen…

Visst är det skönt med rutiner och sådant som hör vardagen till, men jag älskar verkligen att vara i den där bubblan som man befinner sig under en helg på t.ex. Eurohorse. Det är så roligt att få göra det jag älskar allra mest, spendera tid med min häst och med min bästa vän, och samtidigt visa upp oss inför publik.

I måndags jobbade jag länge (som vanligt) och min hästskötare/medhjälpare fixade stallet och skrittade ut Nitro. Själv var jag ganska trött och det var faktiskt skönt att inte behöva tänka på att mocka mm när jag kom hem från jobbet. Tisdag fick Nitro sedan en välförtjänt vilodag och jag passade på att göra lite sysslor inne, så som dammsuga och tvätta. Vardagen är inte alltid så spännande, men det gör att helgerna känns lite extra roliga.

Igår, onsdag, vaknade jag tidigt och hade lång tid på mig på morgonen innan jobbet. Tur var väl det, för när jag kom ut till stallet och skulle släppa ut hästarna tjurade Humle ihop totalt. Han hade bestämt sig för att jag inte skulle få ta på honom grimman. Tillslut tog jag bara Nitro och lämnade kvar Humle i stallet. Inombords kände jag mig både ledsen, förtvivlad och ganska värdelös… Varför ville han inte bli fångad? Jag rider in hästar, kör in hästar, tricktränar hästar, och har till och med lärt två hästar att lägga sig ner helt lösa, att hämta hinkar på kommando mm, men att ta på en häst sin grimma, det kan jag inte längre…

Efter en dusch och frukost gick jag ut till stallet igen, nu med lite ny energi. Jag fick ”lura” Humle med lite kraftfoder och smyga på grimman. Förhoppningsvis det bara var någon fix idé. Idag gick det nämligen bra igen. Humle har varit så snäll och enkel med allt, så det har nog bara varit en tidsfråga innan han skulle testa mig lite. Nåja, vi fortsätter med vardagsträningen och hanteringen, två steg fram och ett tillbaka…

Onsdagen slutade dock mycket bättre än den började. Jag var på Dressyrgården med Nitro och tränade och det gick så bra! Vi körde vår ”gamla vanliga” övning. Tio-meters volt i skritt, trav och galopp med fokus på övergångarna. Därefter fick vi testa på en ny övning. Skritt upp på medellinjen, sedan en volt till vänster vid första bokstaven och fattning från skritt, sedan samma sak åt höger. Jag spände mig i början och tänkte: hjälp hur ska vi lösa det här?! Jag blev inte mindre nervös när min tränade presenterade övningen som en inledning till de enkla bytena. Efter en runda kändes det däremot ganska bra och det var riktigt roligt att få avancera lite. Min tränare är bäst på att få svåra övningar att kännas enkla!

Snart är det dags för vårens lagtävlingar, och just nu är vi i toppform, hoppas det håller i sig!

Ha en fin kväll allihop!

Mvh Jessica

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!