warning snapchat youtube instagram facebook tune

Kort summering

Jessica Jacobsson

Kort summering

I veckan som gått har jag hunnit med en hel del, bland annat jobb, träning, tävling och att umgås med sambo och vänner.

I fredags kom min bästa vän ner till mig och jag var med henne och hennes häst på dressyrtävling i Laholm. Min största uppgift var att hålla koll på Equipe, jag tycker det är superspännande! Kompisen knep en fjärde placering i båda klasserna och utöver premier fick hon två stora påsar fulla med olika snacks, chips nötter mm, så himla bra då vi framåt kvällen såklart blev lite sugna på snacks.

Så kom lördagen och det var dags för andra omgången av div 3. Denna gång på hemmaarenan Ljungby Ridklubb. Nitro kändes fin och följsam i förklassen och den näst sista halten som brukar krångla för oss i Lätt C:n, satt som en smäck. Nitro ställde upp fint OCH stod stilla. Ritten gav oss 65,167 % och en fjärdeplacering. Av de fyra placerade i klassen var vi tre stycken hemmaryttare, så himla roligt! Jag fick som kommentar efter första ritten att jag skulle visa tydligare övergång innan och efter travlängningen, så jag tänkte extra mycket på det i lagklassen och verkligen RED ännu mer, vilket resulterade i en bättre känsla överlag, men Nitro blev nog lite ”för på” för att stå still i den där halten som fortsätter spöka för oss. Han tog ett pyttelitet steg bakåt, men det gav oss en 4,5 tyvärr. Annars var det många 7:or i början och ett par 7,5:or. Vi behöver fortsätta arbeta med att stärka galoppen. Fattningarna får vi ofta 7:ot på, men volterna och snett igenom blir något lägre ibland då Nitro blir lite stark och framtung. Vi fick ändå ihop 65,667 % i lagklassen och tillsammans med mina lagkompisar lyckades vi vinna denna omgång! Nu laddar vi om för den tredje och sista omgången innan det eventuellt blir final.

Nu i veckan väntar bland annat träning, några ridturer i skogen och någon körtur med rockarden.

Vi hörs snart igen! /Jessica

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!