warning snapchat youtube instagram facebook tune

Lurad av känslan

Jessica Jacobsson

Lurad av känslan

Tiden går fortare än vanligt just nu känns det som. Det kanske beror på att jag har varit mitt uppe i betygsättning och allt annat som hör slutet av ett läsår till...

Jobbet har flutit på bra och jag har nu knappt två veckor kvar till semester/sommarlov. I augusti är det dags för nya (gamla) utmaningar, jag ska nämligen börja jobba på min gamla skola igen och jag längtar så oerhört mycket!

I veckan som gick hade vi hovslagaren hemma och jag bestämde mig för att det var dags för Humle att få skor för första gången. I sommar kommer han nämligen köras en del inför det frivilliga körprovet som vi ska göra i september på en premiering. Humle brydde sig inte ett dugg om att få skor på sig, han var supercool! Min lilla häst börjar bli stor!

I söndags var det som sagt dags för tredje och sista omgången av div 3. Vi hade två timmar enkel resa och det var jättevarmt ute, så kanske inte världens bästa förutsättningar. Framridningen var i ridhus och där var det varmt som i en bastu. Nitro kändes ändå förvånansvärt pigg och följsam. Väl inne på banan skötte han sig också jättebra. Galoppen var något hastig, men jag kände inte att vi hade några större missar. Den näst sista halten som brukar spöka för oss satt som en smäck, han ställde upp fint och stod för första gången på länge helt stila med alla fyra ben.

Jag var jätteglad och nöjd, ända till de började räkna mina procent. 60,167, jag förstod ingenting, vad jag så lurad av min känsla? Japp, det var jag. Kanske har jag varit bortskämd med höga procent den här våren? Den här gången var det mest min sits som jag fick kommentarer om, jag satt snett! Jag fick 5,5 på sitsen och de senaste tävlingarna har jag fått både 7 och 7,5. Jaja, det är bara hem och träna och räta upp mig tänkte jag. Eller ja, inte så bara, jag blev ganska ledsen och uppgiven. Jag tittade på filmen från ritten och det kändes då lite bättre, så jag försökte strunta i resultatet den här gången.

Det var ganska svårt att hitta gnistan och motivationen till att gå in och rida lagklassen, men jag gjorde det och laget blev tvåa i den här omgången. Dock så räckte poängen, ihop med våra poäng från de andra två omgångarna, till en zonseger. Vi, Ljungby Ridklubb vann alltså totalen i vår zon, och gick därmed till final, så himla coolt! Nu försöker jag ladda om och tagga för kommande träningar och tävlingar!

Ikväll åker jag och Nitro upp till min bästa vän Jessica utanför Göteborg. Imorgon väntar nämligen tävling i Billdal. Jag rider Lätt C, Lätt B och Jessica Lätt A och Msv C. Vi kommer i dagarna också att presentera en rolig nyhet, så håll utkik här i bloggen och på min Insta: nordsvenskaoden

Ha en fin långledighet allihop så hörs vi snart igen!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!