warning snapchat youtube instagram facebook tune

Revansch

Jessica Jacobsson

Revansch

I onsdags efter jobbet körde jag upp till min bästa vän utanför Göteborg. Nitro stod som vanligt snällt hela vägen och undrade nog vad vi skulle på för äventyr den här gången.

På torsdagen var det dags för tävling i Billdal, en fin anläggning strax utanför Göteborg. Med förra helgens tävling i bakhuvudet visste jag knappt vad jag kunde förvänta mig av dagen. Jag var nervös över vad dagens två domare skulle tycka om oss. Att tävla mot sig själv, ja det är viktigast och jag brukar försöka gå på min känsla. Men när känslan och resultat är så olika som sist, ja då tappar i alla fall jag självförtroendet för en stund.

På framridningen kändes Nitro fin, lite föööör pigg stundtals, men jag vet att jag behöver den energin på banan. I Lätt C:n som gick först fick jag en något sen fattning i första galoppen och det gav en 6:a, men jag var väldigt nöjd efter ritten. Jag fokuserade på en del i taget i programmet och försökte verkligen planera mina vägar. När jag hade ridit upp och hälsat kände jag mig riktigt nöjd. Det blev någon 6:a till men annars många 7:or och några 6,5:or. Vi fick ihop 67,593 % och jag blev superglad när jag fick se det. Klassen hade 13 starter och jag gick upp i ledning efter min ritt. Det höll en liten stund, men sista ryttaren var grymt duktig och tog förstaplatsen med över 70 %. Jag och Nitro blev tvåa, något som jag knappt vågade drömma om innan tävlingen.

Inför Lätt B kändes Nitro ännu lite bättre på framridningen och jag hade en bra känsla även inne på banan. Han drog iväg lite på ena diagonalen i galoppen och övergången blev även därefter. Så två 5:or men annars 7, 6,5 och även en 7,5 på sista halten. Sammanlagt fick vi ihop 65,714 % och vi fick en placering till, en fjärdeplats av 17 starter! WOW vilken tävlingsdag! Som grädde på moset var rosetterna galet stora och fina, de finaste jag någonsin har fått!

Den här tävlingsdagen var verkligen en av de bästa på länge! Att få tävla ihop med min bästa vän är så roligt, och extra roligt den här dagen var att så många var framme och berömde Nitro. De var imponerade av att se en nordsvensk på dressyrbanan och jag var såklart stolt som en tupp.

Idag, lördag, väntar kalas för min sambos farfar och imorgon ska jag provrida en häst. En valack, nästan helsvart och jättefin. Det ska bli så spännande och jag vill bara att det ska vara söndag NU! 

Ha en fortsatt trevlig helg alla så hörs vi snart igen! /Jessica

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!