warning snapchat youtube instagram facebook tune

Semester

Jessica Jacobsson

Semester

Jag har varit ledig i tio dagar nu och njuter av varenda sekund. I dagens inlägg tänkte jag sammanfatta vad som har hänt dessa första semesterdagar.

Tiden springer iväg när man är ledig och jag håller inte koll på vilken dag eller vilket datum det är. Det känns skönt, jag har inte så många måsten och kan därmed lägga mycket tid på hästarna, mer tid än vanligt.

Sedan jag skrev sist har jag hunnit träna med Nitro två gånger och det har gått jättebra. På den ena träningen fokuserade vi mycket på galopp på raka linjer och på den andra träningen red vi många öppnor och slutor. Nitro är alltid arbetsvillig och gör sitt yttersta för att göra rätt, så det är jätteroligt att åka på träningar med honom. Det känns som att vi är inne i en riktigt bra period nu och jag märker att vi utvecklas tillsammans från gång till gång.

Humle har både blivit körd och riden en hel del de här dagarna och han har skött sig utomordentligt. Det är kul att se hans framsteg och han är verkligen cool för att bara vara tre år. Det har varit två familjer här som har tittat på honom nu i helgen. Jag har nämligen tagit det tuffa beslutet att sälja honom och ”göra plats” för en ny stjärna. En dressyrhäst som jag kan utvecklas tillsammans med och på sikt kanske även starta lite högre klasser i dressyr. Jag har i dagarna varit och provridit två olika hästar. Det är både spännande och nervöst att sitta upp på helt nya hästar, men så lärorikt. Jag hoppas att jag hittar det jag söker, men det får ta den tid det tar då jag inte vill jäkta och ta något förhastat beslut.

Några nya fina bilder på Humle:

Foto: Anna Eld

Nästa helg ska jag och Nitro tävla dressyr och om två veckor är det dags för uppvisningar på Falsterbo Horse Show. Utöver ridning och förberedelser ska jag hinna med att serva bilen, gå på husvisning och hälsa på mormor och morfar.

Ha en fortsatt fin helg allesammans! /Jessica

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!