warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka

ÄNTLIGEN FÖL! *VLOGG*

Malin Segercrantz

ÄNTLIGEN FÖL! *VLOGG*

Så kom äntligen min prins!

8 dagar efter beräknad födsel, när regnet slutat falla och de kalla vindarna slutat kyla ner oss, tittade han äntligen ut.
Jag fick för första gången uppleva det man hör från folk runtomkring som väntar på föl - att vakandet är riktigt jobbigt. Och som det var! Sova i soffan fram till 01.00 för att gå ut och titta till en sista gång, toppades sedan med att klockan ringde varje timme för att titta på kameran. Däremellan sover man ju inget vidare, det är en sak som är säker!
På kvällen Dagen D satt jag och min syster och mumsade på en liten ostbricka i väntan på att middagen skulle bli klar i ugnen. Allt såg ut att gå enligt planerna och vi hade en himla bra kväll. När vi förmodade att middagen skulle vara klar insåg vi att proppen i hela huset gått och matlagningen stannat av. Vi löser problemet, som de händiga kvinnor vi faktiskt är, och väntar lite till. Ganska lagom till att maten väntas klart för andra gånger ser vi på kameran att Queen börjar bete sig märkligt. Vaggar fram och tillbaka och står med svansen rakt ut. I samma stund som timern för middagen ringer så lägger hon sig ner. Då blev det panik i lådan vill jag lova! På med varmare kläder och ut i stallet. 

Queen skötte sig så himla bra! Hon la sig ner, krystade och kämpade väl. Vi såg de små hovarna titta fram och till slut kom även nosen. På slutet var Queen riktigt trött så hon fick hjälp av både Gårdsherrn och Gårdsfrun för att riktigt få ut sin lilla prins. Prinsen däremot, han var inte särskild trött! Han ställde sig upp efter några minuter - OCH GNÄGGADE! Det var det finaste gnägg jag någonsin hört! <3

Allt har gått så himla bra från början till slut. Allt från första besöket på Lövsta Seminstation till att den lilla fantastiska varelsen kom ut. Jag är stolt som bara den och finner inga ord! 
De följande dagarna efter att han tittat ut har jag suttit i boxen otaliga timmar och bara njutit. Dock visade det sig snart att han är en aktiv kille som bara var riktigt lugn första dygnet... Nu när det gått ett tag så har jag fått lära mig att passa mig för både bakben och vassa tänder!

Välkommen till världen Dom Étonnant, "Dompis"! 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!