warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka

Du ska äga varenda galoppsprång!

Malin Segercrantz

Du ska äga varenda galoppsprång!

Nytt år är så efterlängtat!

Man hallå hörrni, det har gått och blivit nytt år! Vad hände med förra året känner jag? Är nog fler än jag som undrar. Troligen det längsta året på många vis, men även det kortaste. För ser vi tillbaka på det så har ju knappt något hänt. Det brukar vara så att jag har upplevelser, resor och prestationer att hänga upp mig på när jag ser tillbaka i backspegeln.
Väljer ändå att ta fasta på alla de bra sakerna som skedde förra året. Utan inbördes ordning väljer jag helt klart: 

- Queen betäcktes och konstaterades dräktig med Dom Perignon 1408 
- Janne kändes himla fin och stadig på 1.30-1.40-banor på träning. Med tanke på det sparsamma tävlandet har jag ju inte fått det officiellt bekräftat, men det gör inte så mycket.
- Ella, den sockersöta lilla stora hästen, gick från klarhet till klarhet och toppade året med en banhoppning
- Pommery briljerade med att, inte bara bli insutten utan även inriden, och galoppera med ryttare på ett föredömligt vis!

Tror knappt att jag hade kunnat vara mer nöjd utifrån förutsättningarna!

Det jag önskar mig inför i år är först och främst att snön ska ligga kvar så att jag får tolka med Janne. Resten som jag önskar mig vågar jag nog inte ens yppa pga vågar inte jinxa. Men oavsett det, så - HEJ 2021! Det ska bli så kul att få lära känna dig. 

Har kickstartat året med en träningshelg för hopptränaren och några från min ordinarie träningsgrupp. Det var härliga -14 grader ute och jag frågade mig själv vem som egentligen vistas utomhus i den kylan frivilligt. Det är ändå några tappra själar. Läs: allas närmaste sörjande föräldrar....
Så kul att packa in sig själv och hästen i transporten för att ta sig iväg från gården. Insåg att jag inte tvättat alla mina kläder på senaste. Det blir så uppenbart, när du till vardags, bara famlar i mörker och sedan hux-flux är ute dagtid och dessutom med den efterlängtade solen som skiner...hur smutsigt allt är efter en lerig höst. 
Glatt är det att komma till en träningshelg när alla välkomnar varandra med stora leenden och förväntasfulla ekipage. Gulligt också att det alltid är en tapper själ som ställer sig och bakar hembakade godsaker till oss kämpande ryttare. Fika är oerhört trevligt, så är det bara. 
Om det gick bra på träningen? Jo, det gick bra att både rida och fika. Nyttigt att få jobba på detaljerna och mer grundläggande arbete. Även om det är väldigt kul att hoppa stora hinder så är ju det där trimmandet så nyttigt att lägga tid på. Som tränaren sa: "du ska äga varenda galoppsprång!" Jag kom till träningen med lånade galoppsprång från bibblan, men gick därifrån med min helt egna samling av Nationalencykopedin!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!