warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka

Fölvisning med SWB Mälardalen på Stjärnborg

Malin Segercrantz

Fölvisning med SWB Mälardalen på Stjärnborg

Så var det dags för min lilla odåga att åka på sin första show!

Så himla kul att ha ett litet mål att jobba mot. Inte för att jag känner att jag tränat mitt lilla föl så mycket inför själva fölvisningen, men ändå.
För helt ärligt! Hur tränar man ett föl till fölvisning? Jag fattar att det är bra om han kan gå att leda och att han orkar springa runt. Då vi saknar ridhus har det inte varit aktuellt att öva på just löpningen på fibersand. Däremot har vi övat lite på ridbanan. Dock med sviktande entusiasm från lilla Dompan. Mamma Queen fick springa med sin ledsagare och det var då tänkt att Dompan skulle springa efter. Han var mer intresserad av att titta på vattenpölarna och springa omkring själv... Nåväl, hur illa kan det bli?

Anmäld till fölvisning hos SWB Mälardalen med destination Stjärnborg/Lövsta. Betalningen via TDB gick bra. Tittade sedan på övriga anmälda och såg att min häst "såg konstig ut". Insåg att mer saker behövde göras.

¤ In på språngrulla och anmäla att jag faktiskt fått ett föl verkade vara lämpligt. Oerhört smärtfritt. Då fick man ju fram det där sexsiffriga numret som många föl har istället för namn...
¤Lösa medlemskap i SWB Mälardalen hade jag också missat.
¤Sen var det ju det här med chipmärkning också. Det ska göras, lite beroende på när så kostar det olika mycket pengar - så långt är jag med noterna. Att jag skulle vara förberedd med pappret från Språngrulla hade jag inte tänkt på. Jag var mest glad över att jag lyckats boka in veterinären och fångat in hästen från hagen. I efterhand förstod jag att det inte är krav på chipad fölunge till visningen. Nu är det gjort i vilket fall!

Visningsdagen är kommen.
Queen fick sig ett ordentligt bad vilket resulterade svart häst istället för grå. Det var tjusigt! Dompan fick en sväng med miracle groom på vita strumpan, försök till borstning och avslutningsvis en omgång med våtservetter. Resultatet: S-P-A-R-K-L-I-N-G!

In i lastbilen. Ganska odramatiskt (läs: Gårdsherren bar in honom). Hela vägen till Stjärnborg utan problem. Väl framme passade vi på att fika med både äggmackor, gifflar och ballerina. DRÖM! Väl omhändertagna av representanter från SWB Mälardalen som visade mig var jag skulle startanmäla och då även tålmodigt väntade på att jag skulle ta fram de kompletterande uppgifterna som min anmälan saknade. 
En liten stress infann sig när jag insåg att jag troligen hade missat en del i utrustningen och jag då lite stressat tågar fram till trevlig dam från SWB Mälardalen och frågar hur jag ska göra. Då får jag svaret, som jag tycker var så himla fint, att: "Vi är inte här för att sätta dit dig, kanske att reglementet var underförstått att träns innefattar tyglar, men du får högst troligt en tillsägelse. Vi är här för att bedömma din fölunge, inte för att vara elaka!" Jag blev lugnad och tacksam (skämdes fortfarande inombords) för att inställningen hos förbundet handlar om att ta fram bra individer.
I övrigt en väldigt fint arrangerad dag som var väldigt lugn och harmonisk, trots stirriga fölungar. 

Bedömningen? Jo men jag tackar jag!

Exteriör: 8,0 - Stor med långa linjer
Skritt: 7,0 - Taktmässig
Trav: 7,0 - Taktmässig, något kort
Galopp: 8,0 - Rytmisk, vägvinnande
Allmänt intryck: 8,0 - Välutvecklad med god galopp
Summa: 23,3 , 77,7%

Jag är så glad och stolt över min lilla kille! Aningens bättre än vad jag vågats hoppas på och en extra guldstjärna till att han skötte sig så fint. Till hands hade jag ju ett gäng profsgroomar med löpare, pysslar och mentalt stöd. Oerhört mycket värt det!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!