warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka

Hon är dräktig!

Malin Segercrantz

Hon är dräktig!

30 dagars kollen idag

Queen har förmånen att gå ute dygnet runt nu. Hämtar henne från gräshagen i morse. Enligt mitt otränade dräktighetsöga så har jag noterat att hon är gallig i benen, lugnare i tempramentet och blivit lite tjock. Inser väl också att det kan bero på gräset, men jag väljer att inte se det så. Tror att det tog dubbelt så lång tid som vanligt att gå från hagen idag. Jag lät henne hållas, är man dräktig så är man tänker jag... 

Ingen helschamponering idag, men ben, hovar, tuttar och könsorgan kan jag ju inte åka och visa upp utan att det är rent!

De är så fantastiska på Lövsta. Alla är så oerhört trevliga, hälsar glatt, kommer ihåg hennes namn och kommer med lyckönskningar när det har gått bra. Det värmer verkligen!

Nåväl, in i undersökningsboxen. Plasthandske på och undersökning påbörjad. Undrar alltid varför det ska ta sån tid!? Vill ju bara att de ska stoppa in handen och säga att allt är toppen, på en sekund... Veterinären gör sitt jobb fantastiskt, jag är bara otålig. Queen kändes dräktig när veterinären kände med handen, sen var det dags för ultraljudet. Veterinären vände upp skärmen mot oss för att visa, varpå mamma som var med glömde bort allt som heter Corona-avstånd eller liknande och fullkomligen hoppade fram mot skärmen för att titta på den lilla symbolen som visade att hjärtat slår.

När detta första glädjebesked lagt sig en aning utbrister jag:

"Vad ska jag göra nu då!?"

Jag skulle tydligen gå hem och vänta. Så då gör jag det. Med glädjetårar i ögonen och kärlekssprängt hjärta som bankar inom mig.

Fick med mig en folder där jag gratuleras till dräktigheten. Det är den finaste folder jag någonsin fått! Min lilla prinsessa ska verkligen bli mamma. Det är så himla sjukt!

 

 

 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!