warning snapchat youtube instagram facebook tune

Ny tid - ny blogg!

Malin Segercrantz

Ny tid - ny blogg!

Första inlägget.

Nu har jag fått den stora äran att ingå i Hästlycka-familjen!

Några har följt mig tidigare från min tidigare blogg och några misstänker jag är nya. Oavsett vilket, så välkomna!

En liten presentation kan ju vara på sin plats! 
Jag rider och tävlar på en glad amatörnivå med mina två hästar. Det är Janne 16 år (Quite Easy - Alpen Fürst) och Queen 8 år (Chin Top - Burggraaf) som får den stora äran att tävla med mig. I min familj ingår även en väldigt ohästig sambo och katten Roro 3 år. Utöver det gillar jag BMW och champagne.  

Vi bor på en gård i Ekolsund, utanför Enköping, där vi hyr huset av Gårdsfrun och Gårdsherren. De i sig bedriver ett Stuteri i liten skala. Med flytten till landet för drygt tre år sedan har vi fått lära oss en mängd saker som man inte tänker på, där vi är uppväxta närmare storstaden. Vi är vana att kunna få en vällagad middag på restaurang, att affären är öppet till 23.00 och att postombudet har öppet veckans alla dagar och då inte bara till 18.00... 
I vårat röda hus fick vi första hösten också erfara mössen. Dessa som verkade husera under diskbänken till förbannelse. Mössen som sambon sedan jagade med hockeyklubban utan större framgång. Där någonstans fick Roro flytta in! Mössen är borta men hockeyklubban står fortfarande kvar vid spisen.

Från att ha varit hundmänniska hela livet så älskar jag numera katten så pass mycket att jag skickar svintöntiga kattbilder på honom till både den ena och den andra. Har till och med visat mina kunder bilder på min katt. Såg inte mig själv göra det för några år sedan...

Janne tävlar 1.30 hoppning och Queen 1.20. Tanken med året var att Queen skulle bli befäst i 1.20 och kunna starta 1.30 innan sommaren. Sedan kom Corona och allt tog en ny vändnig. Mer om det kommer senare.

Hos mig kommer ni få följa mina tankar både högt och lågt med allt vad som vardagen hör till. Jag lär mig hela tiden mycket om gårdslivet och förstår nu att en ridbana inte sladdar sig själv och att hagarna inte är färdigbyggda. Nu är det jag som är en del av det, med blandat resultat ska tilläggas.

Hoppas ni ska trivas hos mig!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!