warning snapchat youtube instagram facebook tune

Kraftfoder

Matilda Petersson

Kraftfoder

Idag har Emily varit här och räknat foder på alla våra hästar och jag är väldigt nöjd med resultatet då vårt grovfoder är väldigt bra detta året. Det gör att vi slipper vräka i dem en massa kraftfoder för att fylla på alla depåer.

Jag jobbar alltid emot att ge mina hästar så lite kraftfoder som möjligt, dels blir det en kostnad i sig och dels är hästar utpräglade gräsätare, dvs kraftfoder är inte det naturliga för dem. Sen vill jag minimera risken för kolik så mycket som möjligt.

Jag använder mig av st hippolyts kraftfoder. Tycker det håller en god kvalité, hästarna gillar det och trots att det är av den dyrare varianten av kraftfoder så krävs inga större mängder.

Mango och Chico ska bli mest spännande att följa då de får en del förändringar i sina foderstater. Mango har länge haft dåligt läkkött, matt päls och dessutom utvecklat sommareksem. Hon var i rätt dåligt skick när vi köpte henne och även ifall det blivit mycket bättre så är vi inte helt nöjda med resultatet, något näringsämne saknas fortfarande. Så nu ska hon gå på en riktig mineral & vitaminkur i vinter. Även Chico fick ändrad foderstat då han är bättre i hullet nu än vad han var i somras. Så nu ska vi trappa ner på kraftfodret och öka grovfodergivan istället.

Foder är verkligen ett intressant och spännande ämne, så roligt att följa hästarna och se skillnader med tiden. Kan absolut tänka mig jobba som foderrådgivare i framtiden, men just nu är jag väldigt tacksam att jag har Emily som löser det där åt mig för det verkar inte så enkelt.

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!