warning snapchat youtube instagram facebook tune

SIHS 2018 - Fredagen 🤩😎

Oliver Hardenborg

SIHS 2018 - Fredagen 🤩😎

Hej alla. Det här är mitt första blogginlägg på Hästlycka. Idag tänkte jag berätta om när jag var på SIHS förra helgen. Det var roligt och jag träffade många duktiga ryttare, flera från världseliten.

Jo allt började med att jag vakande på fredag morgon. Jag var svintaggad på att få åka på mitt första SIHS. Jag vakande ungefär vid klockan 07:00 och vi åkte vi 13:00. Fattar ni hur länge jag behövde vänta på att få åka ditt. När vi väl åkte så var jag supernervös på hur allt skulle vara. Jag fick en känsla av att det skulle vara jättemycket folk där och att jag knappt skulle kunna komma fram på mässan. Hursom helst så kom vi fram till Mall of Scandinavia (MOS) och parkerade i garaget. Det var proppfullt av bilar så vi fick åka runt i cirklar och leta parkering. Till slut så hittade vi en parkeringsplats. Vi kom upp tilll MOS och började gå mot yttligare en utgång. Det kändes som att vägen till utgången var en evighet. När vi kom fram till Friends Arena så behövde vi gå till ett specielt rum där man fixade backstage pass. Mamma skulle få ett presspass och jag skulle få ett vanligt lånepass. Jag var astaggad på att få ett backstagepass med en bild på mig på. Men så blev det inte. Jag fick ett tråkigt vanligt pass där det stod i bildrutan "GILTIG UTAN BILD". Jag blev så klart glad över att ha fått ett backstagepass, men det hade ju såklart varit lite roligare att ha fått ett helt eget pass där det stod ens namn och en blid på mig.

När vi kom in i arenan så blev jag chockad över hur stort det var. Den bilden jag hade målat upp i mitt huvud var mycket mindre. Vi mötte upp en tjej som heter Tove som var barnbarn till grundaren av SIHS. Hon ledde oss till själva tävlingsplatsen där alla proffs tävlade. Jag stod och kollade ner mot ridbanan och tänkte "Här ska jag rida någon dag". Sedan gick vi ner och satte oss på några sittplatser på pressläktaren. Det var svinroligt att kolla på tävlingarna. Det såg så enkelt ut de de gjorde. Det såg ut som att de bara flög över hindrena. Sedan efter tävlingen så åkte Alex och mamma hem för att hämta min lillebror Adrian. Han ville såklart inte följa med till med SIHS så jag fick vara kvar själv i typ en halvtimme. Efter det så kom  Alex dit och vi gick till framhoppnigen för att kolla hur det såg ut där. Det var en ganska stor ridbana som många proffs red fram på. Medans vi stod och kollade på framhoppnigen så sa Alex:

- Kolla där står ju han den där killen som vann förut. Det var Burtram Allan. Alex har ingen koll på ryttare.

Alex frågade honom om jag kunde få ta en bild med honom. Han sa ju såklart ja eftersom jag bara är ett litet barn. Efter det så kollade vi på tävlingen och hade roligt. Det gick tyvär inte så bra för Burtram Allan. Han utgick med egen vilja efter att ha fått 16 fel. Sen så åkte vi hem och sov. 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!