warning snapchat youtube instagram facebook tune

HUR DU BLIR FRAMGÅNGSRIK!

Philip Svitzer

HUR DU BLIR FRAMGÅNGSRIK!

Träning, träning och mer träning. Ett väldigt brett och stort ämne som jag ofta återkommer till är träningen i vardagen, varför är det egentligen så viktigt, det är väl bara anmäla lite tävlingar och starta, eller?

Min satsning börjar i mitt huvud, jag sitter ovanpå min livspartner och njuter av livet medans skogens grenar svajar i takt med den kreatör och helhjärtade hästens ben skrittar. Vi visualiserar oss in i en tillkommande tid, som ska vara fylld med ambitioner, framgångar och framför allt lycka. Det är ingen vanlig lycka vi som ekipage tänker på, det är hästlycka. Men det oundvikliga moment vi är tvungna att inte ta oss förbi, inte bredvid utan igenom. Det är den hårda träning och det kreativa skapande i vardagen vi måste fullfölja. Utan detta moment är det komplett värdelöst att ens tänka tanken på att tävla på banan. 

 

Mitt personliga tänk innan en satsning börjar på pallen, inte som andra eller tredje pristagare, utan som segrare. Sen funderar jag ut följande:

  • Vilka svagheter är det vi som ekipage har, som måste förbättras för att fullföljas?
  • Hur tacklar jag dessa svagheter?
  • Det lär tillkomma misstag, i olika grader av svårigheter för att komma vidare.
  • Vilka övningar ska jag fokusera mest på? 
  • Allt detta övas aldrig på tävling, utan hemma på den vanliga paddocken. 

Folk frågar:

Hur ska jag göra om det är ”såhär eller såhär”?

 

Jag svarar ofta samma, du har en paddock som är kanske mellan 20X60 meter. Utnyttja den och bli kreativ, skapa övningar själv, använd bommar, sockerbitar, hinder, stöd, koner eller använda fantasin och klura ut något riktigt simpelt. ”The sky is the limit”.

 

 

Med detta sagt, använd dig av det du själv har kvar, använd fantasin, strukturera upp en plan som sträcker sig både långsiktigt och kortsiktigt. Har du någon dröm? Mål? Eller är du bara med i ridsporten för att du älskar hästar? Hur du än är som individ. Glöm aldrig bort varför vi är här, allt pågrund av lycka, hästlycka!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!