warning snapchat youtube instagram facebook tune

Zabrino hoppar för första gången mot storhästarna!

Philip Svitzer

Zabrino hoppar för första gången mot storhästarna!

Påväg hem från min första internationella tävling med storhäst. Och man kan nog minst säga att det var långt ifrån det vanliga...

Efter hela tragedin i somras angående Zabrino bestämdes det att FEI som är organisationen för internationella evenemang inte tillåter honom som ponny medans Svenska ridsportsförbundet inte tillåter han som storhäst... Vilket nu då betyder att jag måste rida storhäst klasser internationellt medans jag hemma i Sverige måste tävla honom som ponny. Till då er som har häst själv och hoppar förstår då med detta besked att det lär bli tufft för oss som ekipage att blanda ena veckan korta steg i distanser medans nästa långa steg. Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta för det är så löjligt. 

 

Till själva storyn igen hör det då till att vi i vårt team planerade att jag då skulle göra min första start som storhäst med Zabrino utanför Köpenhamn i Suså på Baltic cup (Det är en cup med två kval och en Grand prix=Final i följd och det finns även lilla rundan). Även min riktiga storhäst Exclusief skulle även sättas igång efter mindre skada därav hoppade jag endast lilla rundan på honom vilket är 120 på torsdagen, 125 på fredangen och 120 cm på lördagen. Efter enormt bra känsla i alla klasser med honom slutade jag 2:a i ALLA tre klasser jag hoppade, vilket jag själv är enormt nöjd med eftersom jag inte tävla honom på ett tag.

 

Zabrino då skulle tävla stora rundan första dagen vilket ska vara en ”kom igång” klass för storhästar, men 130 cm är även den höjd finalen går som för d ponnyer, vilket han ju är och känslan att rida fram på framhoppningen med så många storhästar och själv sitta på en liten ponny var lite skrämmande. Jag var felfri och bäste svensk i den klassen vilket jag inte riktigt räknade med :)

 

Dag två för Zabrino gjordes klockan 9... på kvällen... då det skulle vara 135 cm för storhästar och jag och Zabrino har endast hoppat 3 sådana innan fast som PONNY. Endast ett pet i den klassen och snabb omhoppning därefter! 

 

Och nu till imorse då, Lördag klockan 9 tävlade jag en 120 för att testa gränserna lite och hade precis blivit slagen med Exclusief av en norsk och låg tvåa och ni som känner mig vet att jag inte är nöjd med det... Så jag satsade och rev näst sista och lyssna på dethär, jag var 6 sekunder före hon som puttat bort mig till en andra plats med Exclusief. 

 

Hur som helst är jag enormt glad för min ponny och storhäst, imorgon (söndag) är det dags för clinic för lisen Bratt-Fredricsson vilket även kommer i ett kommande blogginlägg!

 

vill ni se mer av mig?

Klickahär för att komma till min youtube kanal! :)

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!