warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka
5 bilder

Välriden ponny med framtiden för sig

195 000 kr

Det är med stor sorg vi måste sälja vår bästa vän och ponnyn med hjärta av guld, Faithful Bonus. Han söker en ny liten ryttare att lära känna, utvecklas och fortsätta på den fina resa han och Elsa gjort.

Bonus är en valack, 10 år som mäter 130 cm. Han är välriden och skolad som likväl skulle kunna göra fina resultat på dressyrbanan som han gör i hoppningen. Vi har dock inte tävlat dressyr pga av ryttarens fokus på hoppningen. På hopptävlingar kommer han ofta hem med rosett. Tävlar idag Mvs med stadiga resultat. A-final i SM 2020 både utomhus och inomhus. DM vinnare 2019. Högst rankade ponnyn i Sverige i sin åldersgrupp. Top 6 i ålder 7-10 år.

Bonus är rolig att rida och umgås med alla dagar i veckan. Han har tre taktmässiga gångarter, går i balans, gör rena galoppbyten, förvänd galopp och flyttar undan lätt för skänkeln mm. Han hoppar alla slags hinder + vatten. Han är en ngt känslig ponny på det sättet att han är vaken och alert. Ingen het ponny men har fin framåtbjudning. Men trots sin unga ålder är han ändå lite av en professor och gör rätt när ryttaren ger rätt hjälper. Han vill alltid göra sitt bästa och skulle aldrig stanna på ett hinder för att vara dum eller istadig. Vi tror att han skulle passa men en ryttare med lugnt temperament, mjuk sits och med bra balans. Vi har märkt att han anpassar sig till ryttaren som sitter på. Han rids på vanligt tränsbett. Bonus är en ponny som främjar till bra ridning och man lär sig rida med rätta hjälper i tidig ålder.
Han är en otroligt rolig och skolad ponny att tömköra. Är jobbad på töm ca 1 gång i veckan.
Regelbundet tränad för Lotta Björe.

Han är snäll i all hantering så som sko, klippa, lasta, duscha och enkel att ha med på träning/tävling. Han är van att gå med andra hästar. Ja, han är en riktig bästa vän och charmar alla i sin närhet. Älskar att pussas, bli kliad och gosa i massor. Enkel i sin helhet.

Regelbundet vet.checkad (årsvis) och kollad av Equiterapeut. Exportröntgad och vet.checkad i okt 2020. Inte skadad eller behandlad under den tid han varit hos oss.

Vi är väldigt måna om vart han kommer. Vi kommer prioritera en hästkunnig kärleksfull familj som kan erbjuda honom box och många timmar ute i hagen. Föräldrar med hästvana prioriteras
Gå gärna in på ryttarens Instagram konto där det finns massor av bilder, filmer och historia ”elsastjernsten”.
Vi har även massor av bilder, filmer och berättar allt ni vill veta. Vi har historia och kontakt ända till uppfödaren.
Kontakta mig på telefon 0702002997, Messenger eller maila jenny.stjernsten@gmail.com

  • Spara

Säljes av Jenny Stjernsten

Friends of Hästlycka

Hästlyckas tips för en trygg affär Betala aldrig i förskott och var vaksam om erbjudandet låter för bra för att vara sant. Fler tips