warning snapchat youtube instagram facebook tune chevron Quotes
Vi rekommenderar

Om säkerheten på Hästlycka.se!

 

Vi bakom Hästlycka.se arbetar löpande för att ni som användare ska kunna känna er trygga och säkra när ni gör affärer hos oss!

Detta gör vi bl.a. genom att:

  • granska inkommande annonser och löpande kontrollera äktheten hos annonser och annonsörer. Ser vi något som ser konstigt ut - t.ex. misstänkt låga priser eller märkliga användarnamn och e-postadresser - söker vi kontakt med annonsören för att räta ut frågetecknen. Snarast därefter raderas de annonser som bedöms vara falska. Om ni som användare tar emot oseriösa e-postmeddelanden eller telefonsamtal som svar på era annonser på Hästlycka.se tar vi tacksamt emot upplysningar om detta. Kanske kan er uppgift hjälpa oss att ytterligare öka säkerheten på sajten!
  • anpassa sajtens regler för annonsering till hur omvärldens villkor och lagar förändras och hur vi själva uppfattar att varor eller tjänster är förenliga med vad Hästlycka.se står för.
  • sammanställa information och dela den med användare eller myndigheter, t.ex. i samband med en användares önskan att upprätta en polisanmälan eller dylikt.

Har ni fler förslag på hur vi kan förbättra säkerheten på Hästlycka.se, e-posta oss gärna på info@hastlycka.se eller skriv till oss på Facebook!

 

Handla tryggt!

 

Hästlycka.se ansvarar inte för innehållet i användares annonser. På det sättet är vi inte direkt delaktiga i användarnas transaktioner. Som ansvariga för sajten tar vi ändå ett stort ansvar för att ni som användare ska få en trygg och säker upplevelse när ni handlar på sajten.

Tänk därför på följande:

  • Betala aldrig i förskott och skicka aldrig varan innan du fått betalt.
  • Lämna aldrig ut ditt bankkonto när du säljer. Du vet inte vem som sätter in pengarna och du kan bli återbetalningsskyldig. Vid stora belopp - gör istället upp affären på en bank eller använd bank-/postväxel.
  • Använd säkra betalmetoder som t.ex. Payson eller PayPal.
  • Att någon lämnar ut sitt person- eller kontonummer skyddar dig inte från att bli lurad.
  • Begär originalkvitto och upprätta ett skriftligt köpekontrakt.

 

När man funnit vad som verkar vara drömhästen är det lätt att bli tillfälligt förblindad för sådant man annars skulle ha tänkt på. Var därför extra vaksam om:

  • erbjudandet låter för bra för att vara sant och
  • motparten stressar dig att genomföra affären.

Skulle du ändå uppleva att du blivit lurad - kontakta genast polismyndigheten! Här finns mer information om hur du polisanmäler ett bedrägeri: https://polisen.se/Utsatt-for-brott/Olika-typer-av-brott/Bedrageri/

 

OBS!

 

Hästlycka.se begär aldrig ut kortnummer eller lösenord över telefon eller e-post. Du kommer aldrig få e-postmeddelande från Hästlycka.se med länkar som leder direkt till en kortbetalningssida. Var därför vaksam på sådana e-postmeddelanden!

Hoppas ni får en trygg, säker och trevlig upplevelser här hos oss på Hästlycka.se!