warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka

Varmt välkommen till min sida hos Hästlycka!

Hästjurist Victoria Leinehed

Varmt välkommen till min sida hos Hästlycka!

Syftet med bloggen hos Hästlycka är att regelbundet dela med mig av användbar information inom området hästjuridik. Tillsammans med Hästlycka är målsättningen att bidra med goda förutsättningar för lyckade hästaffärer!

Jag heter Victoria Leinehed och är verksam jurist vid Advokatfirman Beskow med specialistkompetens inom rättsområdet hästjuridik. I min yrkesroll som hästjurist biträder jag både privatpersoner och företag, både köpare och säljare av häst, vid hästrelaterade tvister. Därtill är jag nyligen invald ledamot i juridiska utskottet i Svenska Ridsportförbundet och driver sidan www.hastjuridik.com

 

Bortsett från hästrelaterade ärenden åtar jag mig uppdrag som ombud i övriga typer av tvistemål, uppdrag som målsägandebiträde och offentligt biträde i tvångsmål samt privata försvarauppdrag i brottmål.

 

Utöver min yrkesroll som jurist är jag trebarnsmamma, hundägare och – vilket kanske säger sig själv – hästintresserad! 

 

Mitt hästintresse har följt mig sedan 8-årsåldern då jag tog min första ridlektion på Lurbo ridskola. Just hästjuridik fick jag upp ögonen för under studietiden på juristprogrammet i samband med att jag själv köpte grisen i säcken. Intentionen blev ganska fort att andra inte ska behöva begå samma misstag som jag och att hästar inte ska användas som handelsvaror på bekostnad av dess välbefinnande. Jag avslutade juristprogrammet med att skriva examensarbetet "Fel i häst". 

 

Angående samarbetet med Hästlycka tog detta fart via kontakter under sensommaren förra året. Efter ett antal sammanträden med Hästlyckas VD Alexander Lorentz var vi överens om ett samarbete. Hästlycka utstrålar kvalitet och en stor del av syftet med verksamheten är att skapa trygga förutsättningar för lyckade hästaffärer. Möjligheten att kunna bidra till detta känns fantastiskt!

 

Syftet med bloggen hos Hästlycka är att regelbundet dela med mig av användbar information inom området hästjuridik. Min förhoppning är att öka kunskapen på området vilket jag tror det finns ett stort behov av. Tillsammans med Hästlycka är målsättningen att bidra med goda förutsättningar för lyckade hästaffärer och på så sätt minimera risken för att tvist uppstår i samband med hästköp.

 

Besök gärna sidan www.hastjuridik.com för att ta del av kontaktuppgifter, ytterligare information och kostnadsfritt köpeavtal.

 

Håll utkik efter nästa inlägg där jag kommer ge tips och råd kring hur man redan i annonsstadiet kan se till att skapa förutsättningar för en trygg och lyckad hästaffär.

 

Vi hörs!

Kommentarer