warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka

Karlskoga Hästmässa – Ett hästevent med något för alla!

Hästlycka.se

Karlskoga Hästmässa – Ett hästevent med något för alla!

Karlskoga hästmässa genomfördes för första gången i maj 2018. Efter en utvärdering av 2018 års mässa växte nya idéer fram och ett helt nytt koncept skapades för att möta kundernas önskemål.

2018 var konceptet en mässa inomhus där lokala företag, ridskolor och föreningar med kopplingar till hästsporten samlades för att knyta nya kontakter och visa upp sina verksamheter. Det bjöds även på föreläsningar och fikaservering. 2019 växlar dom upp... Rejält!

Varför Karlskoga hästmässa?
När man pratar om Karlskoga som stad så är det mycket motorsport och hockey som cirkulerar. Vi vill genom Karlskoga hästmässa skapa en samlingsplats för alla med ett hästintresse på en lagom nivå men också skapa en möjlighet för de som inte har träffat på hästar tidigare att träffa på hästar för första gången. Eventet riktar sig till hela familjen, liten som stor. Vi anser att hästar är fantastiska djur som kan bidra till så mycket bra i samhället idag. Det finns forskning som visar på att hästsporten främjar bla fysisk och psykisk ohälsa vilket är ett växande problem i samhället idag. Även för personer med funktionshinder utgör hästarna en viktig roll och allt detta vill vi lyfta genom vårt event. Vi vill visa upp olika hästar och ryttare i blandade åldrar med olika bakgrunder. Även de olika grenarna inom hästsporten har vi lagt fokus på att försöka visa upp då vi anser att inom hästsporten finns det något för alla oavsett kön, ålder och bakgrund. Karlskoga stad ligger mellan Örebro och Värmlands län med endast 2 timmars bilfärd från Stockholm. Vi har fokuserat på att lägga priser både för besökare och utställare på en lagom nivå för att alla ska ha en möjlighet att delta.

Vilka är ni som jobbar med detta event?
Efter första mässan tillsattes en styrelse som består av fyra tjejer som idag driver Karlskoga hästmässa som ekonomisk förening. Alla styrelsemedlemmar har ordinarie heltidsjobb och jobbar med detta ideellt på fritiden. Utöver styrelsen har vi frivilliga personer som ställer upp och hjälper till på olika sätt. Kan ni berätta lite om platsen för mässan?
Vi har valt att lägga mässan utomhus på en parkering utanför Nobelhallen (ishallen) i Karlskoga. Varför vi valde att lägga mässan utomhus är för att få allt samlat på ett och samma ställe och här får vi det utrymme som vi behöver. Vi kommer bygga upp en 20x40m paddock samt en mindre paddock där DM-tävling i käpphäst kommer att anordnas. Med endast 1,5km från centrum blir platsen lättillgänglig både via gång- och cykelvägar. Utställarna kommer ha tillgång till parkering i direkt anslutning till området. Besökarna kommer också erbjudas parkering med inte för långt gångavstånd. Men vi rekommenderar att man samåker eller åker kollektivt denna dag.

Hur kommer programmet för mässdagen att se ut?
09:00 öppnar entrén till mässan och 09:30 invigs mässan och därefter drar paddockprogrammet igång. I paddockprogrammet har vi samlat olika utövare inom olika discipliner inom hästsporten. Välkända namn som Tobbe Larsson, Felicia Grimmenhag, Philip Svitzer, Liam & ponnyexpressen är några av alla som kommer att finnas med i paddockprogrammet. Grenar som frihetsdressyr, sportkörning, pararidning dressyr, hoppning, dressyr, working equitation, distansridning, western, agility med shettis och käpphästridning kommer att visas upp. Även olika hunduppvisningar kommer att finnas med. I området för mässan kommer det även finnas ponnyridning och för de som vill åka häst och vagn finns även den möjligheten. För barnen kommer det finnas en stor uppblåsbar hinderbana som man kan utmana varandra i (även vuxna) och bergslagens räddningstjänst kommer förbi och visar upp sin brandbil. Det kommer även finnas fikaservering och olika utbud av matserveringar. För den som gillar lotter så har vi även ett lotteri med fina priser och vad vore en mässa utan utställare? Självklart kommer det även att finnas olika typer av utställare. Vi har försökt få en blandad kompott av utställare för att det ska finnas något för alla. Det är alltid svårt första året men vi tycker ändå att vi har lyckats med att få till ett bra utbud och antal utställare på en lagom nivå. Kvällen avslutas med en hästfest på hotell Alfred nobel där det bjuds på bankett med grillbuffé på borggården. Under hästfesten blir det modevisning av ridkläder och prisutdelning till lokala ekipage och personer samt andra överraskningar.

Mer info hittar ni här: www.karlskogahastmassa.se

Instagram: https://www.instagram.com/karlskogahastmassa/

 

Kommentarer