warning snapchat youtube instagram facebook tune

Första dagarna på Strömsholm

Agnes Dahlgren

Första dagarna på Strömsholm

Hej! Nu är hösten här, skolan har äntligen dragit igång och i söndags flyttade jag till Strömsholm.

Dagarna har rullat på bra och när vi kom i söndags så bjöd studentkåren på pizza och välkomstmys, mycket trevligt och så himla roligt att träffa klassen igen! På Flyinge var vi ju de enda hippologerna eftersom att både tvåor och treor håller till här uppe, så därför var det såklart roligt att träffa treorna och få några ansikten på dem. 

Nu de första dagarna har vi träffat våra nya lärare och sett anläggningen. Allt känns väldigt bra och jag blir helt lycklig när jag tänker på att jag får bo på Strömsholm! Det är så himla fint och även om jag älskar Flyinge efter året där så ligger Strömsholm nästan varmare om hjärtat redan. Nu i början är man ju inte riktigt inne i vad alla hästar heter, stalltjänstrutinerna osv men jag längtar verkligen till om några veckor då vi har kommit igång på riktigt och är lite varmare i kläderna. Det är i alla fall väldigt härligt att gå i skolan i ridkläder igen!

Första dagen var det väldigt mycket info, och igår hade vi först ett intro på seminariekursen som börjar nu på en gång (måste välja ett ämne redan till i kväll!). Den går ut på att vi ska skriva ett seminariearbete om något hästrelaterat (såklart), baserat på vetenskapliga artiklar och sedan ska vi opponera på en klasskompis. Perfekt träning för examensarbetet i trean och kul att kunna fördjupa sig i valfritt ämne.

Sedan hade vi först en hoppdemo där bland annat lärare som Åsa Steninger och Daniel Svensson visade och berättade om skolans grunder och tankesätt kring hoppningen och hopplektionerna. Mycket lärorikt och inspirerande som vanligt! Därefter hade treorna ett säkerhetsdemo där hästpolicyn gicks igenom. Eftersom att den är samma som på Flyinge så hade vi ganska bra koll på den redan, men det är ju alltid bra med en påminnelse. 

Idag har vi bara haft en lektion, där vi kollade på våra nya remonter och apropå det så kan jag ju presentera vad jag ska börja med för praktiskt moment nu första perioden (8 veckor). Jag ska nämligen ha remontblocket först! Vi ska rida unghästar, i mitt fall ett 5-årigt fölsto (dvs. räknas som 4åring utbildningsmässigt), i hoppning och dressyr för Py Jägerden och Camilla Nyblom. Det ska bli superroligt och jag är supernöjd med min tilldelade häst! Nova af Ekeby heter hon och är ett mörkbrunt sto född 2014, e. Don Primus- Magritte. Jag har inte hängt så mycket med henne än men det jag kan säga än så länge är att hon verka supergullig, pigg och vaken. Ska bli väldigt roligt att lära känna och utvecklas tillsammans med henne i det kommande blocket.

Nova af Ekeby!

Annars är jag supernöjd med min grupp och livet rullar verkligen på bra! Det enda jag skulle kunna klaga på är att jag är lite rastlös då jag inte ridit på snart en vecka nu, tur att det är dags imorn! Det blir ju så i början men jag har nästan haft lite för mycket fritid de senaste dagarna. Dock skönt, för har varit väldigt förkyld så som det lätt kan bli nu när det börjar bli lite kallt. 

För övrigt trivs jag superbra i min lägenhet, trots de få 16 kvadratmetrarna så känns den helt lagom stor och den är ljus och fräsch! Nu har jag äntligen fått alla saker på plats och den känns faktiskt väldigt hemma. Har insett dock att jag kom väldigt lindrigt undan när jag flyttade hemifrån förra året då jag bodde på kollektiv. Nu måste jag tänka på att köpa massa städgrejer, diskmedel, toapapper och andra förbrukningsvaror som bara fylldes på förut. Jag var lixom och köpte en damsugare igår, det måste väl ändå ge lite vuxenpoäng??

Något jag dock saknar med kollektivet var mina kära sambos, men ikväll kommer de hit på taco-kväll så det ska bli supermysigt! Äntligen!

Vi hörs om några dagar, med lite mer info om Nova förhoppningvis!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!