warning snapchat youtube instagram facebook tune

Tillbaka!

Agnes Dahlgren

Tillbaka!

Hej bloggisen, det var ett tag sen...

Sist jag skrev skulle antagningsprovet för de studenter som börjar i höst precis gå av stapeln och jag var inne på mina sista veckor av ettan. Tyvärr hände det så mycket där på slutet att bloggen blev lidande, och sen tog jag helt enkelt sommarlov. Detta är första gången jag öppnar min dator sen sista tentan, men nu börjar snart skolan igen och jag känner lite mer motivation till att skriva!

Nu hände det så mycket saker där i slutet av terminen att jag inte kan berätta om allt, men något som jag känner att jag måste berätta om är sista dagen. Vi hippologer har ju det inte planerat att vi ska visa våra unghästar på treårstestet på samma som till exempel unghästutbildningen har. Men jag och min klasskompis Wilma fick äran att visa upp vår unghäst ändå! Väldigt nervöst men mest spännande och roligt. Dumt nog var treårstestet lagt på samma dag som vår avslutning vilket gjorde att det blev ganska stressigt, men bra ändå. Miss Timeless, aka Lessie, skötte sig som den stjärna hon är och lyckades få hem fina 50,5 poäng och ett gångartsdiplom. Gissa om vi var stolta! Superglada men extremt svettiga och nästan svimfärdiga (Vem kommer ihåg att äta eller dricka när man har fullt upp med att göra sina finaste knoppar eller hålla hästen fläckfri?) kom vi en timme försent till vår avslutning, men som tur var fanns det tårta kvar! Lärarna delade ut stipendium och jag fick den fina titeln Drivkraft samt en utmärkelse tillsammans med Johanna för vårt deltagande i EEN-tävlingen (finns att läsa om i ett tidigare inlägg). Det var fruktansvärt sorgligt att säga hejdå till alla lärarna och jag grät en hel del, blödig som man är. Efteråt käkade klassen middag på Gastro Gaspari, en restaurang precis vid Flyinge, supertrevligt!

Fina Miss Timeless!

Terminen avslutades alltså på topp och några dagar senare bar det av hemåt igen med flyttlasset, sorgligt att lämna skåne och alla där men kul att komma hem till allt här. Sommaren har varit väldigt lugn med mycket jobb och stall såklart, och så har jag spenderat mycket tid med fina människor<3 Jag vet att jag nämnt det i något tidigare inlägg, men jag brukar sommarjobba på ett ridläger som heter Grällsta Ridcenter. I år hade jag mycket annat (tråkigt) jobb så jag hann bara med en vecka där, men oj vad roligt det var! Efter 8 år har det verkligen blivit som hemma för mig och sommaren är inte fulländad om man inte varit där. Supermysigt att hänga med en massa härliga barn, ponnyer och mina bästa ledarkollegor!

Två av mina kollegor på Grällsta, Yogi och lilla My (82 cm i manken) <3

Nu avslutar jag faktiskt sommaren med 2 semesterveckor, välbehövligt och skönt då det är mycket som ska fixas inför skolstarten. I helgen var jag och mina föräldrar på Ikea och sen i min nya lägenhet och fixade en massa saker, så det ska jag fortsätta med nu i veckan också. På söndag flyttar jag in på riktigt och på måndag börjar skolan, äntligen! 

Ska bli så himla roligt att träffa klassen igen och jag känner mig nästan som ett barn dagen innan julafton när jag tänker på vilket ridblock jag kommer att få börja med, hoppning, dressyr eller remont? Oavsett blir det super och jag är så glad för att jag valde den här utbildningen, ingen skolångest här inte. Denna vecka har jag förövrigt en take over på hippologprogrammets instagram, där jag delar med mig av lite om tips inför 1an, hur mitt första år var samt vad mina förväntingar på andra året är. Kolla gärna in den!

Avalon, en av mina tränares hästar som jag bland andra ridit i sommar!

Nu ska jag sätta mig en stund i solen och jobba bort bondebrännan lite till, innan det är dags för stall och träning. Vi hörs igen när skolan har börjat!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!