warning snapchat youtube instagram facebook tune

Det du tränar på...

Jannica Wadell

Det du tränar på...

”If you ain’t making waves, you ain’t kicking hard enough”

Just hemkommen från en awesome träning hos Micke 😍 Den bästa på länge länge!

Jag har under våren varken tränat eller tävlat där jag egentligen velat vara, det har endast blivit 3 st 140klasser samt några 135klasser av olika anledningar. Resultatet har varit sådär... Jag hatar att bli utesluten oavsett om det handlar om vägringar, rivningar eller fel väg eller om ett felaktigt ryttarbeslut leder till att jag få utgå för hästen skull. Hatar när det händer helt enkelt!

Samtidigt sporrar det mig att vilja bli bättre, ta lärdom av mina misstag & utvecklas!

Lite lugnare på tävlingsfronten har möjliggjort lite fler & svårare träningar för min & Speranzas del. Hoppning är en färskvara & har man som jag endast 1 häst i lite högre klasser innebär det att det är svårt att både träna & tävla på sin ”utmanarnivå” hela tiden. Det blir helt enkelt för slitsamt för hästen att alltid hoppa på ekipagets maxhöjd.

Detta gäller såklart för alla ekipage på alla nivåer! Som exempel kan jag ta en ryttare som tävlar som högst på 1 meter. Det är lika svårt för denne att hoppa 1 meter som det är för mig & Speranza att hoppa 140 cm, den enda skillnaden är att högre hinder sliter mer rent fysiskt, det blir större belastning på leder, ligament, skelett, muskler & senor. Å andra sidan kan det vara utmaning nog för ekipaget på 1 meter att rent psykiskt klara av höjden utan att varken häst eller ryttare blir osäkra. 

Osäker ryttare skapar osäkra hästar så enkelt är det!

Det du tränar på blir du bra på 😁 

Nu när vi är inne i en träningsperiod tävlar Speranza endast 2 st 120 klasser - enkelt för både henne & mig vilket då skapar trygghet!

Jag har så mycket jag skulle vilja skriva om men vad vill NI läsa om?

 

 

 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!