warning snapchat youtube instagram facebook tune

Mental Träning- Löpning

Jannica Wadell

Mental Träning- Löpning

”Dicipline is doing what needs to be done, even if you don’t want to do it”

Men, hur ska man hitta motivationen att bli disciplinerad att göra det då undrar du säkert.?

Mitt svar är att det är just det här som är mental träning!

Mental träning handlar om personlig utveckling, att hitta och utveckla resurser inom dig själv för att må bättre och kunna uppnå det du önskar.

Det handlar om det som pågår i huvudet (det mentala), våra tankar och känslor som vi oftast inte är medvetna om men som påverkar oss positivt och negativt i olika situationer.

Så lika viktigt som det är att träna våra fysiska förmågor, vår teknik i ridningen, lika viktigt är det att träna de mentala förmågorna, det som pågår i huvudet, för att må och prestera bra.

Du tränar dig på att förbättra din koncentration och ditt fokus, strukturera upp din träning och släppa tankarna på det som stör dig.

Du får verktyg till att hantera motgång och medgång samt att bli tydlig med dina mål och hur du ska nå dem.

Inom idrottsvärlden har man länge använt mental träning för att prestera bättre och de flesta elitidrottare använder sig av mental träning idag.

Det man oftast hör och tänker på är att man i ett avslappnat tillstånd lägger in målbilder för prestationen. Målbilderna kan handla om självkänsla eller bilder och känslor av när man utför något eller har uppnått ett mål. Dessa bilder skapar motivation och styr dig sedan framåt mot ett slutresultat på en omedveten nivå, nästan som en autopilot.

Genom avslappningsträning lär du dig sänka grundspänningen i kroppen och minska aktiviteten i huvudet. Det här kommer du att ha stor nytta av i ridningen då du också ökar din förmåga att påverka hästen på ett positivt sätt.Du tränar dig till att försätta kroppen i ett avslappnat tillstånd där du sedan kan lägga in olika målbilder och sänka allmän stress.

https://m.facebook.com/sporreacademy/

För mig innebär löpträningen massor, jag känner mig precis som alla som är nybörjare på något - okunnig, ivrig, kunskapstörstig, målmedveten, exalterad, driven, spänd, glad mm mm.

Redan efter 6 veckors fysträning & 3 veckors löpträning märker jag stor skillnad i ridningen 😁

Målet jag tidigare satte är inte längre lika viktigt för mig men precis som texten beskriver - tiden kommer att passera i vilket fall som helst!

Jag har genom att träna min hjärna hittat drivet att göra vad som krävs för att må bra både fysiskt & psykiskt. Kanske når jag målet ändå men oavsett så kommer jag må såååå mycket bättre & förhoppningsvis leva längre!

Jag har fått en ny uppgift under min Djupavslappning, att gå till det Mentala Rummet & "rida" en för mig förutbestämd bana, höjd, svårighetsgrad, plats & häst bestämmer jag innan i min bok 📖 

På Återseende 🏇

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!