warning snapchat youtube instagram facebook tune

Veckorna går

Josefin Gebbie

Veckorna går

Fort som bara den går veckorna och jag gör massor men känner att jag inte hinner med någonting.

Det är väl en ganska vanlig känsla antar jag, att inte räcka till. Man gör allt man kan, men ändå räcker man inte till. 

Nåväl - sommaren är över och jag har några bildleveranser kvar efter sommarens 13 bröllopsfotograferingar. Och det är faktiskt skönt att det är över, även om det varit hur roligt som helst. Mitt i all mental kaos har jag ändå levt lite på bröllopen, alla glada människor och kärleken, den härliga stämningen. Det låter kanske lite konstigt, men så är det. 

Jag har så många människor i min närhet som jag vill tacka, efter all hjälp jag fått sedan jag började jobba. Massor av hjälp med barnvakt, häst, stöd - allt. Ni vet vilka ni är, ingen nämnd - ingen glömd - men ni vet vilka ni är och jag vill bara att ni ska veta att jag är grymt tacksam. 

I tisdags var det dags för hoppträning igen. WOW vad vi hoppade. Jag höll andan några gånger, men det är precis vad vi behöver just nu. Räkna galoppsprång - träna på avstånd. Lära mig våga lita på mig själv och Fjonkan. Hoppade bland annat en linje med ett räcke - 5 galoppsprång och en oxer påmca 115cm. Sedan skulle vi hoppa om den - på 4 galoppsprång. Jag höll andan men gav mig fan på att lita på Fjonkan. Och som hon tog sig an detta. 

Det har hänt så otroligt mycket med henne och med min ridning sedan jag började med dressyren. (Logiskt, jag vet) Men hon har en helt annan elastik, hon lyssnar när jag smackar eller lägger på skänkeln mellan hindren, hon länger steget tar sig an hindret och utan minsta tvekan hoppar hon. Och med hela ryggen. Jag är långt ifrån att ha självförtroendet på topp - men det är sannerligen en bra början. Vi hade ASROLIGT. 

Idag red jag ut en sväng i skogen och passade på att ta lite galopp runt en åker för att känna lite på tempoväxlingar och framförallt på formen i tempoväxlingarna. Hon länger sig med sänkt huvud och hon protesterar långt ifrån så mycket hon gjort tidigare när jag samlar henne. HELT underbart. 

Jag har verkligen helt och hållet ändrat min ridning, till mycket tuffare - men det har gett resultat. Verkligen - mycket svett och kämpande, men värt varenda svettdroppe. 

Imorgon får hon en välförtjänt vilodag så kör vi lite mer dressyr och galopp i helgen! 

Kolla gärna lite hopp från min stagram: @adajosefingebbie

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!