warning snapchat youtube instagram facebook tune

Mer häst åt folket!

Linn Wässman

Mer häst åt folket!

Det är fantastiskt vad många fördelar det finns med att hålla på med hästar! Ni som redan gör det, ni vet. Till alla er andra, se vad ni går miste om!

Att hästar för med sig en hel del hälsofördelar råder det nog inga tvivel om. De innebär fysisk aktivitet, frisk luft och närhet till naturen. Även det psykiska välmåendet främjas då umgänge med djur har en positiv påverkan på stress, liksom de redan tidigare nämnda hälsofördelarna. 

Här kan man träffa vänner för livet som delar ens intressen. Jag tror att alla som håller på med hästar har åtminstone någon hästintresserad som en av sina närmsta vänner. 

Stallet är dessutom en plats som inbjuder till personlig utveckling. Det är en fostrande miljö där det krävs ett gediget ansvarstagande från alla inblandade för att säkerställa att hästar och människor har det så tryggt och bra som möjligt. Glöm heller inte bort den goda arbetsmoralen som krävs för att ta hand om hästen och den kreativitet och lösningsorientering som behövs för att få allt att fungera. 

Att hästfolk överlag fungerar bra som ledare är ju heller inte så konstigt med tanke på att vi är vana med att hantera stora djur och blir naturligt deras ledare. Ledaregenskaper som är viktiga i samröre med hästen kan exempelvis vara lugn, tydlighet, empati, kunna planera och fatta snabba beslut. Egenskaper som många företag söker i sina chefer! Forskning visar att en stor andel hästfolk blir goda ledare och kan hantera högt uppsatta chefstjänster tack vare mycket av det de lärt sig genom hästarna. 

Så om du har ett barn som visar intresse för hästar, låt dig inte avskräckas av möjligen dyra utgifter och timmar av arbete i stallet. Se det som en investering för framtiden!

https://www.mabra.com/halsa/7-halsovinster-for-dig-som-hanger-i-stallet/

https://www.arbetarskydd.se/nyhetsarkiv/framtidens-chef-finns-i-stallet-6817307

Allt gott!

Linn

 

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!