warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka

Styngflugornas återkomst...

Malin Segercrantz

Styngflugornas återkomst...

...som jag avskyr de!

Sommarens lediga dagar börjar lida mot slut. Vad innebär då det? Jo att de förbaskade styngflugorna kommer som ett brev på posten! Som om man inte är tillräckligt deprimerad av att sommarvärmen försvinner och mörkret kommer...

Läste en artikel om att kyllera ska kunna motverka dessa ägg. Googlar jag vidare så hittar jag en artikel skriven av veterinär som berättar om dessa små flugor, att dom lägger ägg, förutom på benen, även i slemhinnorna på hästarna. Det känns ju allmänt skönt!

Det är bara att gå lös med kyllera på alla synliga ägg... För den som testat att bekämpa styngflugor med kyllera eller bara använt kyllera i allmänhet så är det det redan känt, för er andra: det hamnar överallt! Grimma, grimskaft, öron, nytvättade byxor, ögonbrynen... Må nu detta få bukt på ohyran!

 

Utöver detta så känns det ändå lite skönt att livet återgår till lite mera rutiner igen. Jobb, hästar på stall, träning och tävling. För min egen del även lite mer hälsosam mat och mer frekventa besök på gymmet. Appropå gymmet så kan jag meddela att mina frekventa besök det senaste året verkligen gett resultat för bålstyrkan. Det är kanske ingen myt att allsidig träning är bra för ridningen. Budskapet har nu nått heeeela vägen fram till mig!

....och en till sak! Queen är fortfarande dräktig, kollades förra veckan och var då inne på sitt 77e dygn!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!