warning snapchat youtube instagram facebook tune
Friends of Hästlycka

Ultra Shield vs Mygga?

Malin Segercrantz

Ultra Shield vs Mygga?

Vi reser till norr på semester....

...jag och den ohästiga sambon. Passar på att ge honom lite mer av min dyrbara tid och min fantastiska närvaro! Även om pandemin gjort det möjligt för oss att umgås mer än vanligt denna vår pga inställda tävlingar, så tycker jag ändå att det är viktigt att göra saker bara vi två. Sådant som vi båda uppskattar och som inte innehåller hästar. I år beslutade vi oss för att resa högst upp i Sverige, till Abisko. 

Redan innan talade jag med träningskompisarna om den stundande resan. Vi kom ju då osökt in på myggen. Jag sa att jag var lite orolig för myggen men den erfarne supporter pappan förespråkade Ultra Shield, ivrigt påhejad av Hopptränarns make. Jag tittade på de med stora ögon och undrade om det verkligen kunde fungera på människor? Jajamän! Jag är ju inte dummare än att jag lyssnar på visa människor med erfarenhet. 

Sagt och gjort, vi lämnar Stockholm och reser genom skog, möter renar springande längs vägen för att sedan landa i det vackraste av landskap uppe i norr. Tillsammans med den ohästiga sambon äter vi den första lunchen innan vi ska ut på tur. Då har jag ställt fram Ultra Shield på matbordet och han undrar vad det är? Jag berättar glatt att det är myggspray! Han hävdar att det inte är bra att använda på människor eftersom det är avsett för hästar. Som den typiska envisa hästtjejen jag är så lyssnar jag inte på det örat utan sprayar glatt på mig över hela kroppen. Det står ju att den har upp till 17 dagars skydd, vilket känns toppen... Någon dag senare studerar jag innehållsförteckningen. "Avsedd för häst och ponny. Vid kontakt med hud ska det genast sköljas bort. "


Fnissar lite för mig själv och tänker att det inte kan vara i många andra sporter man bokstavligen tar det som finns närmast till hands!? Hästen morötter om man är hungrig, betfor om man är sockersugen, sprayar Hippofix sårspray på egna sår eller varför inte just flugspray avsedd för ponny? 

Jag överlevde, utan särskilt mygget myggbett dessutom!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!