warning snapchat youtube instagram facebook tune

Here we go!

Matilda Petersson

Here we go!

Jag är så glad över att få chansen att blogga här på Hästlycka! Sen jag var 12 år har jag bloggat fram och tillbaka, något som jag är väldigt glad över idag då mycket är dokumenterat och det har samtidigt varit en plats att få ventilera och skriva av sig.

Tänkte presentera mig lite kort:

Jag heter Matilda, 17 år och bor på en gård i Blekinge tillsammans med min familj och mina 7 hästar. Jag är uppväxt i ett åsnestall då mamma bedrev åsneuppfödning i mindre skala. Mitt hästintresse tog snabbt fart och när jag var 6 år stod min första ponny i stallet. Jag har alltid fått lära mig själv och prova mig fram. Med föräldrar som varken haft kunskap eller intresse om hästar så var det bara till att ta saken i egna händer. Till stor del har jag läst mig till kunskap, lyssnat på andra och skapat mig en egen uppfattning om saker. Gick även på ridskola i 4-5 år som gav mig mycket kunskap. Sen dess har det rullat på och genom åren har jag hittat bra kontakter, tränare och mitt område inom sporten, projekt och unghästar.

Hur jag kom in på det spåret var när jag, 14 år gammal spontanköpte en bakrädd, oinriden D-ponny som hade varit med om något traumatiskt. Hon var svår och det tog tid, men nu 3 år senare har vi tävlat upp till LA hoppning och hon är min guldklimp som jag älskar över allt annat.  I början av 2018 drog jag hem en 11-årig ohanterad islandshäst och där började utmaningarna mer eller mindre eskalera. Den hästen gjorde makalösa saker som gjorde att jag nästan gav upp. Men jag skapade ett otroligt starkt band till henne vilket gjorde att hon tillslut accepterade mig. Hon såldes i våras och idag går hon på turridning utan bekymmer.

I år tog jag mina hästköp till en ny nivå och köpte mig en 7-årig ren vildhäst från Danmark. Hon är så vild att hon inte ens har ett namn i passet. Nu 6 månader senare har vi kommit en bit på vägen, men att handskas med den vilda instikten är svårt och man måste hela tiden tänka utifrån hästens perspektiv. Det är en spännande resa som vi står framför!

 

Mina hästar:

Gungadeen Dponny
Blackwell flying free Dponny
Dynamite KG e.Dakar 9156 
Mango van het binnenfeld e.Inshallah de muze 
Chicago's ass e. Chicago z 
Senorita guest (fullblod)
Vilda (vildhästen)

 

 

Here we go!

Kommentarer

Vill du blogga på Hästlycka?

Har du en talang för skrift, bild eller video? Älskar du hästar och ridning? Då kanske du är nästa bloggare på Hästlycka!